Studenti iz Evrope i SAD doneli novi talas virusa u Kinu

Svetske vesti - Subota 21.03.2020 - 14:33

Kineske vlasti su saopštile da je u petak evidentiran rekordan broj uvezenih slučajeva zaraženih korona virusom, ukupno 41.

Većina zaraženih su kineski iseljenici i studenti FOTO: AP Većina zaraženih su kineski iseljenici i studenti FOTO: AP
Većina zaraženih su kineski iseljenici i studenti koji su se vratili u zemlju iz SAD i Evrope.
 
Dok se Kina oporavlja od inicijalnog naleta epidemije, u javnosti se širi strepnja od drugog talasa jer su svi novopotvrđeni slučajevi, ukupno 41, stigli iz inostranstva.
 
Prema podacima Nacionalne zdravstvene komisije do sada je registrovano 269 uvezenih slučajeva koji su stigli u Kinu uglavnom preko Pekinga i Šangaja, prenosi Rojters.
 
Najviše uvezenih slučajeva doneli su kineski studenti koji studiraju u SAD i Evropi nakon prinudnog zatvaranja studentskih domova i kampusa.
 
Do danas je u kontinentalnoj Kini registrovano 81.008 slučajeva i 3.255 smrtnih ishoda.
 
Novinska agencija Sinhua izveštava da si vlasti odobrile rad prodavnica u rezidencijalnim kvartovima onih delova Kine gde nisu registrovani novi lokalni slučajevi zaraze korona virusom.
 
U epicentru koronavirusa, kineskom gradu Vuhanu, teći dan zaredom nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: