SZO podigla nivo opasnosti od koronavirusa na "veoma visok"

Svetske vesti - Subota 29.02.2020 - 11:25

SZO podigla je nivo opasnosti od globalnog širenja koronavirusa na "veoma visok".

Virus se proširio na sve kontinente sem Antarktika Virus se proširio na sve kontinente sem Antarktika
Nivo opasnosti je podignut nakon što se virus proširio na sve kontinente osim Antarktika, a još osam zemalja prijavilo prve slučajeve oboljevanja.
 
Broj obolelih od koronavirusa u svetu bliži se brojci od 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.
 
U Južnoj Koreji potvrdjena su 594 slučaja koronavirusa, što je najveći porast broja inficiranih u jednom danu.
 
Time je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 2.931, dok je broj preminulih ostao 17, prenosi BBC i dodaje da u troj zemlji ima najviše potvrdjenih slucajeva vabn Kine, gde je počela epidemija.
 
U kopnenom delu Kine, bez provincije Hubei, epicentra epidemije, juče su prijavljena samo četiri slučaja koronavirusa, što je najmanji broj u jednom danu od kada je Nacionalna zdravstvena komisija u januaru počela da objavljuje dnevne izveštaje, prenosi Rojters.
 
Hubeiju su juče prijavljena 423 nova slučaja, od kojih 420 u glavnom gradu Vuhanu, dok je prethodnog dana u toj provnciji zabeleženo 318 novih slučajeva.
 
U Italiji su juče preminule još četiri osobe preminule, čime se ukupan broj žrtava popeo na 21, a porastao je i broj zaraženih sa 650 na 821.
 
Epidemija korona virusa u toj zemlji počela je prošle nedelje u severnim regionima Lombardija i Veneto.
 
Na japanskom ostrvu Hokaido danas je proglašeno vanredno stanje zbog brzog širenja novog koronavirusa, a u toj zemlji preminuo je prvi stranac, britanski državljanin koji je bio na kruzeru Dajmond princes.
 
U Iranu su od danas sve škole zatvorene na tri dana, dok je broj preminulih u toj zemlji porastao na 34, a 388 ljudi je zaraženo.
 
U Nemačkoj je prijavljeno skoro 60 slučajeva koronavirusa, u Francuskoj 57, a u Španiji 32.
 
U Meksiku je u petak potvrdjen prvi slučaj koronavirusa, što je drugi slučaj u Južnoj Americi, posle Brazila.
 
Kod starije žena iz Kalifornije otkrioven je drugi slučaj koronavirusa nepoznatog porekla u SAD, pošt ona nije putovala niti je bila u kontaktu sa nekim drugim obolelim.
 
Još jedan takav slučaj zabeležen je u Oregonu.
 
Broj obolelih od koronavirusa u svetu bliži se brojci od 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: