Više od 5.500 navijača još se nije vratilo sa SP u Rusiji

Zivot i stil - Subota 09.02.2019 - 14:31

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je oko 5.500 stranih navijača i dalje u zemlji sedam meseci posle završetka Svetskog prvenstva u fudbalu.

Zloupotrebili sistem akreditacije za Svetsko prvenstvo FOTO: EPA-EFE Zloupotrebili sistem akreditacije za Svetsko prvenstvo FOTO: EPA-EFE
Većina su Nigerijci, njih 1.863. Drugi po brojnosti su Vijetnamci (911), a treći državljani Bangladeša (456), iako ove dve zemlje uopšte nisu učestvovale na Svetskom prvenstvu.
 
Hiljade navijača ostale su u Rusiji nekoliko sedmica posle završetka prvenstva, ali ovih 5.500 ljudi uglavnom su imigranti, tvrdi rusko ministarstvo.
 
Oni su zloupotrebili sistem akreditacije za Svetsko prvenstvo, takozvani „viza za navijače“ (Fan ID) koji je omogućavao stranim državljanima da tokom SP bez vize uđu u Rusiju, prenosi Indeks.
 
Privremena viza važila je do 31. decembra do kad je u Rusiji bilo oko 12.000 njenih nosilaca, a Rusi su objavili da očekuju da će do kraja marta rešiti situaciju s preostalim „navijačima“.
 
Puno njih zatražiće u Rusiji politički azil, a svi koji ga ne dobiju biće deportovani.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: