Dizajneri širom sveta su odlučili da se poigraju hranom i pritom prekršili sva moguća pravila.
Sasvim novi oblik starim jelima. Foto: instagram.com/iaingrahamchef/
Dizajneri su odlučili da poznatim jestivim materijama podare sasvim novi oblik, pretvarajući ih u prava mala umetnička dela.
Predstavljamo vam sedam svetskih umetnika koji serviraju obroke začinjene arhitektonskim projektovanjem i veštinama grafičkog dizajna.
Francisko Migoja - Anatomski ispravna čokoladna torta u obliku ljudskog srca
Migoja je direktor grupe “Modernist Cuisine” iz Vašingtona koja se sastoji od kuvara i naučnika. Oni se služe kombinacijom različitih naučnih tehnika i kulinarskih veština kako bi stvorili izvanredne kulinarske koncepte.
Migoja je takođe autor nekoliko knjiga o kulinarstvu, poput "The Elements of Dessert," "The Modern Café" i "Frozen Desserts".
Ovu tortu napravio je koristeći silikonski kalup i kopiju pravog ljudskog srca.
Dan Kretu - Psihodelično isklesane banane
Rumunski umetnik kombinuje dve discipline – skulpture od hrane u fotografiju – kako bi stvorio nešto sto naziva “eko umetnošću”
Kretu je radio kao umetnički direktor u jednoj agenciji za reklamiranje pre nego što je otkrio svoju ljubav prema umetnosti hrane.
Pompas i Par: Žele u obliku dojki
Britanski duo Sem Pompas i Hari Par nije samo razbio kalup kuvajući – oni su ga ponovo izmislili, stvarajući žele u najrazličitijim oblicima – od grudi do njihovih sopstvenih lica.
Njihov najnoviji nadrealni izum zove se “oblak alkohola”, koji gostima omogućava da postanu pijani samo disanjem.
Ijan Grejem: UV žele
Kao stilista hrane, Ijan je šest godina radio kao izvršni direktor restorana “Urban Caprice” u Londonu. Danas je sam svoj šef, koji sadađuje sa brojnim kompanijama iz sveta kulinarstva, mode, filma.
Vrati se na kategoriju Zabava
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.