Facebook krenuo u borbu protiv antivakcinaša

Zabava - Nedelja 10.03.2019 - 01:17

Nedelju dana nakon što je YouTube odlučio da ukloni reklame koje podržavaju antivakcinaške stavove, sličan potez povukao je i Facebook.

Ipak, bez cenzure slobodnog izražavanja FOTO: Free Images Ipak, bez cenzure slobodnog izražavanja FOTO: Free Images
Naime, u Facebooku su takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinisanja dece. Na službenom blogu objavili su promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Facebookom, a tiču se antivakcinaškog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja. 
 
Učiniće to kroz nekoliko koraka: 
 
Umanjiće značaj stranica i grupa koje podstiču ovakve ideje, pa će se one mnogo ređe viđati u preporukama, News Feedu i rezultatima pretrage. 
 
Antivakcinaški oglasi biće zabranjeni, a reklame neće moći da se prikazuju ni ciljnoj grupi ljudi koji se predstavljaju kao antivakcinaši – takva segmentacija je takođe ukinuta. 
 
Nalozi koji, uprkos tome, postavljaju oglase protiv vakcinisanja dece biće izbrisani. 
 
Sadržaj koji se protivi vakcinisanju dece biće na sličan način uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinaškom pokretu biće ponuđen edukativni sadržaj. On bi trebalo da im skrene pažnju na naučne činjenice. 
 
"Potpuno smo posvećeni sigurnosti naše zajednice i nastavićemo da radimo na tome", poručuju ovom prilikom iz Facebooka.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Putin
10.03.2019. , 02:22
Užas gde ide ovaj svet.