Lav, koji je u Crnoj Gori bio poznat pod nadimkom Simba, sada je Holandiji gde je dobio novo ime - Nikola.

Zabava - Četvrtak 11.08.2022 - 10:09

Na Fejsbuk stranici holandske organizacije FELIDA Big Cat Sanctuary gotovo svakog dana obaveštavaju zainteresovane o stanju životinja koje su kod njih našle utočište.

Foto:FELIDA Big Cat Sanctuary Foto:FELIDA Big Cat Sanctuary
Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mestu Pobori iznad Budve usledila je potraga za njim. Simba je 10. februara pronađen u mestu gde je nestao, na putu ka selu selu Krapina. Privremeno je bio smešten u prihvatilištu za životinje.
 
Krajem jula preseljen je u Holandiju.
 
Inače, u sredu je obeležen Svetski dan lavova koji ima za cilj podizanje svesti o lepoti "kraljeva džungle" i informisanju javnosti o tome kako su lavovi na korak od liste ugroženih životinja kojima preti nestanak.
 
Veruje se da se u poslednjih 20 godina broj lavova smanjio za 43 odsto. Pretpostavlja se da na svetu danas postoji između 20.000 i 39.000 jedinki, a smanenje staništa i ilegalni lov na njih, među glavnim su uzrocima njihovog sve izražajnijeg nestanka, pišu Vijesti.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //