Nova knjiga o Magi i dupli živi album EKV

Zabava - Četvrtak 07.12.2017 - 08:11

U Domu kulture “Studentski grad” u Novom Beogradu večeras će od 19 časova biti izveden scenski prikaz knjige “Post skriptum” Lidije Nikolić

“Krug”, poslednji zvučni snimak EKV FOTO: Promo “Krug”, poslednji zvučni snimak EKV FOTO: Promo

U Domu kulture “Studentski grad” u Novom Beogradu večeras će od 19 časova biti izveden scenski prikaz knjige “Post skriptum” Lidije Nikolić, nastavka knjige “Osećanja.O.Sećanja” o pijanistkinji, arhitekti, rok heroini i članici grupe EKV Margiti Stefanović Magi.

Za razliku od prve knjige, koja je po rečima Pece Popovića “izazvala lavinu dostojnu prijateljstva”, “Post skriptum” se ne bavi ličnim uspomenama, već tuđim osećanjima i sećanjima na Magi, kroz ispovesti, pisma, poruke, mejlove, pesme, novinske tekstove i komentare na društvenim mrežama nepoznatih obožavalaca i uglednih ljudi iz sveta umetnosti.

Inače, “Maskom rekords” je upravo objavio dupli album “Krug”, poslednji zvučni snimak EKV sa akustičnog koncerta u Prištini u maju 1994, za koji se dugo smatralo da je izgubljen.

- Na “Krugu” su instrumenti svedeni na akustičnu gitaru i klavir - objasnio je rok kritičar Aleksandar Žikić.

- Milan i Margita ostali su, posle svega, sami, ali ih to, sudeći po ovom albumu, nije nimalo pokolebalo u nastojanju da u svakom trenutku daju najbolje od sebe.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: