"Otišao je veliki glumac, gorda pojava i lafčina"

Zabava - Četvrtak 03.01.2019 - 12:14

Otišao je veliki glumac, lafčina, gorda ljudska pojava, kazali su Tanjugu Vojislav Brajović, Boban Jevtić i Gorica Popović povodom smrti glumca Marka Nikolića.

Generacije će ga pamtiti po nezaboravnim ulogama FOTO: YouTube printscreen Generacije će ga pamtiti po nezaboravnim ulogama FOTO: YouTube printscreen
Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije, ističe da će Marko Nikolić za široku publiku ostati upamćen pre svega kao TV lice. 
 
"Generacije će ga pamtiti po nezaboravnim ulogama koje je ostvario u televizijskim formatima. Na neki način uspeo je da u svakoj svojoj TV ulozi bude ono što Englezi nazivaju 'everyman', jedan od nas, komšija, brat, otac, suprug, jednostavno rečeno, deo porodice. Taj nivo popularnosti mogu da dosegnu samo najveći. Nema sumnje da nas je napustio veliki glumac", istakao je Jevtić. 
 
Glumac Vojislav Barjović napominje da je otišo njegov klasić sa FDU. 
 
"Napustio nas je moj Markić... Studirali smo zajedno... Marko je bio jedna gorda pojava, lafčina, odličan glumac i čovek. Odlaze polako velikani i čini mi se da o njima sada govorimo kako je trebalo to da činimo dok su bili živ", poručio je Brajović. 
 
Glumica Gorica Popović podseća na svoje veliko prijateljstvo s Markom Nikolićem. 
 
"Voleo je da zapeva u dobrom društvu... Bio je lafčina, zabavan i dobar čovek i naravno izuzetan glumac... Provela sam radni vek uz njega. Pitala sam ga nedavno da nam se pridruži u predstavi 'Brod plovi za Beograd' koji tradicionalno igramo pred novogodišnje praznike, ali kazao mi je da jedva govori. Bio je to naš poslednji razgovor", rekla je Popovićeva. 
 
Reditelj i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS Nebojša Bradić kazao je da je bila privilegija raditi s Markom Nikolićem, te da je on svojim ulogama obeležio televizijske serije "Vuk Karadžić" i "Bolji život". 
 
"Bio je odličan glumac koji je nosio pozorišne predstave u kojima je igrao", podvukao je Bradić.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: