Policija prekinula emitovanje Džokera, izvela 19 dece

Zabava - Utorak 22.10.2019 - 13:19

ATINA - Grčka policija prekinula je dve projekcije filma "Džoker" u Atini, nakon što su predstavnici grčkog Ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju maloletna deca.

Džoker u Grčkoj nije dozvoljen za decu mlađu od 17 godina FOTO: Promo Džoker u Grčkoj nije dozvoljen za decu mlađu od 17 godina FOTO: Promo
Policija je obišla dva bioskopa u istoj noći, i sa projekcije izvela 19 dece, od kojih je četvoro bilo u pratnji roditelja, prenosi briselski portal Juronjuz.
 
Film sa Hoakimom Feniksom u glavnoj ulozi, i koji govori o životu Betmenovog protivnika Džokera, u Grčkoj nije dozvoljen za decu mlađu od 17 godina.
 
Ta odluka je postala glavna vest naročito kada je objavljeno da bi na osnovu zakona radnici bioskopa mogli da budu kažnjeni sa 10.000 evra.
 
Zbog burne reakcije javnosti, i grčka ministarka kulture Lina Mendoni kritikovala je zvaničnike koji su u bioskope poslali policiju.
 
"Uznemirio me je pritisak na maloletnike i njihove roditelje", rekla je ministarka.
 
Film "Džoker" premijerno je prikazan početkom oktobra, a govori o propalom komedijašu koga izolacija na dnu društvene lestvice u Gotamu navodi na "samodestrukciju i krajnje ubilačko putovanje".
 
Film je izazvao kontroverze zbog veličanja nasilnog protagoniste.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: