Povratak Crne Guje

Zabava - Utorak 02.07.2019 - 13:06

Sve jače glasine o nastavku kultnog britanskog sitkoma

Nova sezona biće smeštena u savremeno doba? FOTO: Promo Nova sezona biće smeštena u savremeno doba? FOTO: Promo
Jedan od najboljih britanskih sitkoma svih vremena "Crna Guja" mogao bi se ponovo naći pred gledaocima. Mogućnost ponovnog snimanja već dugo visi u vazduhu, ali sada je izgleda izvesnija nego ikad do sada. Scenarista Ričard Kertis je oživeo stare spekulacije pominjući divni susret Rouana Atkinsona i Tonija Robinsona, odnosno Guje i njegovog sluge Boldrika.
 
Njih dvojica su se, kako prenose britanski tabloidi, sastala u Londonu sa Kertisom kako bi razgovarala o snimanju pete sezone. Navodni susret je usledio tačno tri decenije otkako se emitovanje Bi-Bi-Sijeve serije smeštene u različita istorijska doba, od srednjeg veka do Prvog svetskog rata, završilo.
 
Ričard Kertis, inače jedan od najuspešnijih britanskih scenarista, zaslužan za Mister Bina, filmove iz serijala o Bridžit Džons, komedije "Ja u ljubav verujem" i "Četiri venčanja i sahrana", otkrio je da će nova sezona biti smeštena u savremeno doba.
 
- "Crna Guja" je bila serija o mladima koji kritikuju starije i ističu koliko su autoriteti prevaziđeni, pa i glupi. Zato bi mi sada bilo zanimljivo da naslovni junak bude profesor univerziteta i da to bude priča o tome koliko mrzimo mlade - istakao je Kertis.
 
Inače, ranije je postojala ideja da peta sezona bude smeštena u šezdesete godine 20. veka i da Crni Guja bude vođa rok benda nalik na "Bitlse". Takođe, jedna od ideja koje su ranije pominjane je da je Boldrik slučajno ubio Kenedija.
 
Do sada su snimljene četiri sezone od kojih je svaka prikazivala različit istorijski period. Prva sezona bila je smeštena u srednji vek, u doba fiktivne vladavine Ričarda Četvrtog, gde naslovni junak princ Edmond smišlja razne smicalice ne bi li preuzeo tron od oca. Druga nas je odvela u period vladavine Elizabete Prve, treća je bila smeštena u doba krajem 18. i početkom 19. veka gde smo Guju gledali kao batlera priglupog princa od Velsa, dok je četvrta bila smeštena u doba Prvog svetskog rata, gde je Guja bio kapetan britanske vojske. Nakon toga, ekipa se ponovo okupljala zbog nekoliko prazničnih serijala, a poslednji je snimljen 2000. godine.
 
U seriji su igrali i Stiven Fraj i Hju Lori. Kritičari su hvalili inteligentne replike, a u anketama je serija izglasavana za drugi najbolji britanski sitkom svih vremena, posle "Mućki". 
 
SVI ZAINTERESOVANI
 
Ser Toni Robinson, koji je igrao slugu Boldrika, još prošle godine je izjavio da je cela ekipa zainteresovana za snimanje pete sezone.
 
- Znam da je svako zauzet drugim poslovima, ali svi imamo lepe uspomene na period snimanja, tako da sam siguran da bismo se uskladili - istakao je Robinson.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: