Preminuo Alan Vajt, bubnjar legendarne grupe Yes

Zabava - Petak 27.05.2022 - 11:52

Alan Vajt, bubnjar grupe Yes, velikana progresivnog roka, preminuo je u 72. godini, objavili su članovi benda.

Foto EPA/HERBERT P OCZERET Foto EPA/HERBERT P OCZERET
„Vesti su šokirale i zaprepastile celu porodicu Yes“, rekli su iz benda, dodajući da je Vajt preminuo mirno u svom domu nakon kratke bolesti.
 
Naveli su da se radovao predstojećoj britanskoj turneji i proslavi svoje 50. godišnjice sa sastavom kojem se pridružio 1972. godine. Tu junsku turneju „Close to the Edge“, kojom će se obeležiti 50 godina od izlaska istoimenog vrlo uspešnog albuma, posvetiće upravo Vajtu.
 
Yes su osnovali bivši frontmen Džon Anderson i basista Kris Skvajer 1968. u Londonu, zajedno sa gitaristom Piterom Benksom, klavijaturistom Tonijem Kajeom i bubnjarom Bilom Brafordom.
 
Poznati progresivni rok bend prošao je kroz brojne promene sastava, istražujući mnoge muzičke stilove. Njihovi hitovi uključuju "Owner Of A Lonely Heart", "Roundabout" i "Long Distance Runaround", a 2017. su uz Džoan Baez, Electric Light Orchestra i Journey primljeni u rokenrol Kuću slavnih.
 
Tokom duge karijere u muzičkoj industriji, Vajt je sarađivao sa više zvezda, uključujući Džona Lenona, Džordža Harisona i Džoa Kokera.
 
Rođen je 1949. u Duremu u Engleskoj.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: