Tom Peti umro od predoziranja lekovima

Zabava - Subota 20.01.2018 - 11:51

Muzičar Tom Peti umro je od predoziranja lekovima među kojima je ključan fentanil, moćni opijat koji je kriv i za smrt Prinsa.

Peti imao teške zdravstvene probleme FOTO: Getty Images Peti imao teške zdravstvene probleme FOTO: Getty Images

"Naša porodica sastala se ujutro s ekipom patologa koji su rekli da je Tom podlegao predoziranju s nekoliko lekova", piše u saopštenju koje su u petak objavile supruga i ćerka muzičara, Dana i Aria.

Naglasile su da je pevač imao "nekoliko teških zdravstvenih problema, među kojima emfizem pluća, probleme s kolenima i prvenstveno slomljen kuk".

Uprkos toj bolnoj povredi održao je turneju s 53 predviđenih datuma, pogoršavši prelom.

"Mislimo da su mu bolovi postali jednostavno nepodnošljivi što je izazvalo njegovo preterano uzimanje lekova", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog toga uzimao više analgetika, među kojima flastere fentanila i veruju, "kao što je patolog zaključio, da je njegova smrt bila nesretni slučaj".

Roker Tom Peti umro je 3. oktobra u 66. godini života. Poznat po "Learning to Fly", "I Won't Back Down" i "Free Fallin", nedelju dana ranije završio je turneju kojom se slavilo 40 godina njegove grupe Heartbreakers.

Fentanil je uzrokovao preranu smrt i superzvezde Prinsa, a i glumci Hit Ledžer i Filip Sejmur Hofman još su dve zvezde koje su preminule poslednjih godina od predoziranja opijatima.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: