Xiaomi uskoro predstavlja svoj prvi automobil

Zabava - Četvrtak 21.07.2022 - 12:08

Početak proizvodnje očekuje se 2024. godine

Foto: Shanghai HVST Automobile Design promo Foto: Shanghai HVST Automobile Design promo
Suprotno očekivanjima, Xiaomi će već ove godine predstaviti svoj prvi automobil. Doduše, biće to prototip, ali navodno potpuno funkcionalan, što je iznenađenje s obzirom na to da je kompanija pre nešto više od pola godine otkrila svoje namere u automobilskoj industriji.
 
Premijera je zakazana za avgust, saznaje Sina Tech. Prema dosadašnjim informacijama, iza dizajna prvog Xiaomi četvorotočkaša stoji Shanghai HVST Automobile Design, koji iza sebe već ima vrlo uspešna dizajnerska rešenja.
 
retpostavlja da bi Xiaomi auto mogao da liči na njihov koncept WM Maven.Program razvoja automobila pokrenut je u martu prošle godine, a objavljeno je da je inicijalno u projekat uloženo 1,5 milijardi dolara, ali i da će se u narednih 10 godina uložiti još 10 milijardi USD.
 
Fabrika će uz pomoć partnera biti otvorena u Pekingu, a kada bude gotova imaće godišnji kapacitet od 300.000 automobila.
 
Početak proizvodnje očekuje se 2024. godine. Xiaomi planira da ukupno lansira četiri modela.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: