Zašto je Agata Kristi odlučila da ubije Herkula Poaroa?

Zabava - Subota 04.09.2021 - 11:11

Ubistvo Poaroa usred ratnih previranja deluje gotovo pakosno, ali Agata ima plan: roman će prodati privatnom kupcu, svom velikom obožavaocu koji je spreman da platiti koliko treba da bi došao u posed delića istorije

FOTO: Rex FOTO: Rex
Film "Agata i ponoćna ubistva" prati slavnu autorku krimića i detektivku Agatu Kristi (Helen Baksendejl), koja za vrijeme nemačkih vazdušnih napada na London odlučuje da eliminiše svog najslavnijeg lika, Herkula Poaroa.
 
London, 1940. godine. Nemački vazušni napadi su u punom zamahu, a posledice rata prete budućnosti Agate Kristi, koja se zato odlučuje na drastičan poztez – da ubije lika koji joj je doneo slavu.
 
 
Kako je sama Agata dospela u životnu opasnost?
 
Posle dvanaest hit romana o Poarou u šest godina Agata bi trebalo da bude bogatašica. Međutim, jedva spaja kraj s krajem.
 
Ubistvo Poaroa usred ratnih previranja deluje gotovo pakosno, ali ona ima: roman će prodati privatnom kupcu, svom velikom obožavaocu koji je spreman da plati koliko treba da bi došao u posed delića istorije. Dogovara se sastanak u zloglasnom londonskom hotelu, ali uprkos prisutnosti starog prijatelja stvari ubrzo kreću po zlu.
 
Dok padaju bombe, a mrtvih je tela sve više, postaje jasno u kolikoj je opasnosti: jedino vrednije od poslednjeg romana o Poarou jeste poslednja knjiga koju bi u svom životu napisala Agata Kristi.
 
“Agata i ponoćna ubistva” je film scenariste Toma Daltona, koji je napisao i dva prethodna dugometražna filma – “Agata i istina o ubistvu” i “Agata i prokletstvo Ištar”.
 
U glumačkoj postavi su Helen Baksendejl kao Agata Kristi, Blejk Harison kao Trevis Pikford, Žina Bramhil kao Greks Nikori…
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: