Završeno snimanje: Zbogom ŠTREBERI

Zabava - Utorak 07.05.2019 - 11:52

Završeno snimanje jedne od najpopularnijih serija

Šterberi - 12 sezona, 279 epizoda, 10 Emi nagrada FOTO: Promo Šterberi - 12 sezona, 279 epizoda, 10 Emi nagrada FOTO: Promo
Džoni Galecki, Džim Parsons, Kejli Kuoko i ostali glumci serije "Štreberi" (gledamo je na O2) okupili su se nedavno ispred čuvenog bioskopa Chinese Theatre u Holivudu i ostavili otiske ruku u cementu. Ne bez razloga. Tim činom obeležen je kraj serije čija je poslednja epizoda, koja će u Americi biti emitovana 16. maja, snimljena dan ranije.
 
Ekipa ima sve razloge da bude zadovoljna: 12 sezona, 279 epizoda, 10 Emi nagrada - bilans je serije o genijalnim fizičarima Šeldonu (Džim Parsons) i Lenardu (Džoni Galecki), koji se na snalaze sjajno u životu van laboratorije i formula. Ali zato imaju društvenu komšinicu Peni (Kejli Kuoko), koja im pomaže tamo gde oni zataje.
 
A sve je moglo da bude potpuno drugačije. Kada je prvo ponudio seriju studijima, autor Čak Lor, koji stoji iza "Dva i po muškarca", napravio je priču u kojoj su žene glavne junakinje, kako bi privukao što veći broj muških gledalaca. Na sreću, priča nije kupljena, pa je nastala verzija koju od 2007. godine prate milioni gledalaca širom sveta.
 
Hvaljena jer je uvela novu vrstu likova na televiziju, serija je snimana uz pomoć konsultanta, profesora fizike i astronomije sa Kalifornijskog univerziteta Dejvida Salcberga. Fizičar čije ime junaci najviše pominju je Stiven Hoking, koji se i pojavio u jednoj epizodi. Ekipa genijalaca, inače, voli da priča o stripovima, pa su Supermen, Betmen, Fleš Gordon imena koja su se često mogla čuti u njihovim razgovorima. Ali, zato psovke nisu - Šeldon je opsovao samo tri puta tokom čitave serije.
 
U prve tri sezone, glavni glumci, Džim Parsons, Džoni Galecki i Kejli Kuoko, po epizodi su zarađivali 60.000 dolara. Zatim im je plata "skočila" na 200.000 dolara po epizodi, da bi u sedmoj sezoni bila 350.000 dolara. Poslednjih nekoliko sezona, trio je zarađivao neverovatnih milion dolara po epizodi uz bonuse.
 
"Krivac" za kraj je Džim Parsons. Da je želeo da ostane u seriji, bila bi obnovljena za još dve sezone. Ali on je mislio da je saga o "ludim" naučnicima došla do prirodnog kraja. Nije ga pokolebala ni nepristojna ponuda od, kako se šuška, "tričavih" 50 miliona dolara.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: