Zvezda serije „Mućke“ u Beogradu, razlog je vrlo zanimljiv

Zabava - Sreda 29.01.2020 - 14:35

Čuveni engleski glumac Džon Čalis boravi u Beogradu. Razlog posete – snimanje dokumentarnog filma o tome koliko su serija „Mućke“ i lik koji je tumačio popularni u Srbiji. Zašto je u susretu sa studentima i profesorima Filološkog fakulteta testirao njihovo znanje koknija?

Nije nastavak Mućki već jezička radionica FOTO: Getty Images Nije nastavak Mućki već jezička radionica FOTO: Getty Images
Nije nastavak snimanja serije Mućke već jezička radionica. Glumac Džon Čalis preuzeo je ulogu predavača.
 
„Na početku snimanja serije, počeo sam sa malom ulogom. Niko nije rekao da će se serija nastaviti, da će se likovi razvijati. I danas je veoma popularna. U Engleskoj je kablovski kanali emituju svaki dan. Neverovatno je koliko su 'Mučke' i ovde popularne. Govorimo različitim jezikom, ali nam je zajednički humor – smejemo se gledajući iste emisije. Humor zbližava ljude“, ističe Čalis.
 
Kakve su sve jezičke igre moguće, Čalis je pokazao govoreći engleski jezik sa francuskim naglaskom.
 
„Francuz vas neće razumeti ni reč i zamoliće vas da govorite engleski“, kaže Čalis.
 
Tako su filolozi testirali svoje znanje koknija, slenga stanovnika istočnog Londona.
 
„Ovi časovi su veoma važni jer su to javna predavanja. To su časovi primene i prakse tog znanja i širenja tog znanja na neke neformalne oblike komunikacije“, objašnjava Ljiljana Marković, v. d. dekana Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
 
Susret sa studentima možda postane i deo dokumentarnog filma kojii Čalis snima o Srbji.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: