Zvezde regiona u kampanji: Hristina, Severina i Goran u spotu "Hejt, Sloveni"

Zivot i stil - Nedelja 11.04.2021 - 01:13

U sklopu kampanje protiv govora mržnje, bosanskohercegovački magazin "Buka" objavio je na svom jutujub-kanalu spot "Hejt, Sloveni, još ste živi?", a u glavnim ulogama su glumci Hristina Popović i Goran Bogdan, kao i pop pevačica Severina Kojić.

„Hejt, SLOVEni, još ste živi?“ FOTO: Promo „Hejt, SLOVEni, još ste živi?“ FOTO: Promo
Hristina glumi muslimanku koja kupuje u supermarketu, Goran je mesar, Srbin, a Seve je kasirka Hrvatica. Sve vreme njih troje se međusobno vređaju po svakom osnovu, kao da je to najnormalnija stvar.
 
- Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, ponajviše na internetu, ali i van njega, koji preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke - upozoravaju iz "Buke".
 
Kampanja ima za cilj da podstiče kulturu dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima. Otuda, i pozdrav "Hejt, Sloveni", jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar kao "dobar dan".
 
Glavni slogan kampanje „Hejt, SLOVEni, još ste živi?“ ima i kratku animaciju. Idejni kreator slogana takođe je Predrag Peđa Ličina, autor zombie komedije „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“.
 
Kroz razgovor kupaca i zaposlenih u jednom supermarketu, video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: