Na planini Kukavici ubijeno šest konja

Regionalne vesti - Nedelja 17.09.2017 - 12:58

Šest od osam konja koji se nalaze preko puta nekadašnjeg hotela Vlaina na planini Kukavici, ubijeno je po nalogu veterinarske inspekcije, saznaje JUGpress.

Konji su ubijeni zbog prisustva infektivne penumonije FOTO: Free Images Konji su ubijeni zbog prisustva infektivne penumonije FOTO: Free Images

Konji su ubijeni zbog prisustva infektivne penumonije zbog koje su bili iznemogli i malaksali.

Ovu bolest prenose komarci i drugi insekti.

Pre izvesnog vremena istom vlasniku, koji se bavi vučom posečenih stabala sa terena na koje ne mogu da dodju kamioni, uginula su dva konja ali tada, tvrde izvori JUGpressa , veterinarska inspekcija, navodno, nije naredila obdukciju uginulih životinja, što bi, možda, ukazalo na njihovu zaraženost i blagovremeno uticalo da s eostale životinje zaštite.

Šef odseka veterinarske inspekcije u Leskovcu Boban Popović je rekao JUGpressu da nema ovlašćenja da daje bilo kakve izjave ali i da “ne zna” kome da se obratimo za informacije o ovom slučaju.

Na društvenim mrežama se nedavno pojavila fotografija iznemoglog konja za koga je autorka, a to prenosili i podeini mediji, tvrdila da ga vlasnik zlostavlja i muči.

Ispotavilo se da je razlog iznemoglosti konja zapravo  njegova bolest a ne vlasnik.

Jugpress, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: