Niški i švajcarski policajci opet uhapsili kriminalnu grupu

Regionalne vesti - Sreda 22.11.2017 - 08:25

Zbog toga što sumnjaju da su Nišlije, kao deo međunarodne kriminalne grupe, trgovali heroinom, kokainom i marihuanom, niška policija je, kažu, u saradnji sa policajcima iz Sent Galena u Švajcarskoj uhapsila 6 ljudi, a protiv 50-godišnjeg muškarca su podneli krivičnu prijavu.

Angažovali dilere da prodaju drogu u Švajcarskoj FOTO: AP Angažovali dilere da prodaju drogu u Švajcarskoj FOTO: AP

Oni su pretresli stanove osumnjičenih u Nišu i Prokuplju, a tamo su, kako kažu, pronašli manju količinu kokaina, više SIM kartica švajcarskih operatera, kao i spisak imena sa brojevima telefona onih kojima su, kako se sumnja, prodavali drogu u Švajcarskoj.

Osim toga, policajci su našli i određenu količinu dinara i švajcarskih franaka, a sumnjaju da te pare potiču od prodaje narkotika.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su T. B. (43), G. V. (37), D. M. (21), M. M. (43), S. B. (24) i Đ. V. (41) iz Niša, dok je protiv 50-godišnjeg muškarca podneta krivična prijava - kažu u policiji.

Ova grupa je, kako navode u policiji, najverovatnije angažovala ulične dilere, koji su išli u Švajcarsku i prodavali drogu na području Sent Galena tokom prošle godine, u gradovima Štad, Roršarh, Gosau, Goldah i Arbona.

U Švajcarskoj je tada uhapšeno i osuđeno 15 Nišlija, pojašnjavaju u policiji, jer je kod njih pronađen 2,1 kg heroina i 11 g kokaina. Tada je uhapšen i jedan Albanac, dodaju, koji je u kamionu prevozio 35 kg marihuane.

- Iste godine, inspektori Kriminalističke policije u Nišu, presekli su tri krijumčarska kanala marihuane, zaplenili više od 73 kg ove droge i uhapsili šest osoba - navode u policiji.

Šestorici Nišlija koji su uhapšeni je, kažu, prema nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati, a sedmi član je već u zatvoru.

Inače, ovu akciju je niška policija obavila u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, kantonalnom policijom Sent Galena i Višim javnim tužilaštvom.

Podsetimo, u nastavku policijske akcije "Ares" krajem jula, kako su tada saopštili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšena su petorica Nišlija za koje se sumnjalo da su deo organizovane kriminalne grupe, koja je vrbovala i slala mlade osobe u Švajcarsku da prodaju heroin.

Kako su Južne vesti pisale još 2015. godine, među Srbima, koji sa Albancima i Švajcarcima "drže" tržište heroina u Švajcarskoj, ima i dilera iz Niša, a tamo uglavnom odlaze kao turisti i studenti.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: