PK: Štrajkačima otkaz stigao na kuću!

Regionalne vesti - Utorak 20.12.2016 - 18:22

Radnici Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju koji su nezadovoljni radom direktora te službe Aleksandra Radulovića započeli su štrajk krajem novembra, a sada su dobili i otkaze ugovora o radu.

Poljoprivrednici ovog kraja uskraćeni za stručne savete; FOTO: prokuplje.org.rs Poljoprivrednici ovog kraja uskraćeni za stručne savete; FOTO: prokuplje.org.rs

Zbog kako tvrdi nezakonitog štrajka i nedolaska na posao od početka štrajka, direktor Poljoprivredno stručne službe Prokuplje Aleksandar Radulović na kućne adrese savetodavcima je poslao Rešenje o prekidu radnog odnosa.

Rešenje o prekidu radnog odnosa dobilo je šest od osam savetodavaca koji su u štrajku.

- Od 28. novembra savetodavci ne dolaze na posao. I pored pismenog upozorenja da se vrate svojim redovnim radnim zadacima i obavezama, koji im je poslat na kućne adrese, oni nisu dolazili u službu - izjavio je Radulović i dodao da će rešenja o prekidu radnog odnosa biti uručena preostalim savetodavcima ako ne opravdaju svoje odsustvo sa posla.

Poljoprivredno stručna služba, koja je sa radom počela pre sedam godina, zapošljavala je osam savetodavaca.

Savetodavci za stočarstvo, zaštitu bilja, voćarstvo i vinogradarstvo i ratarstvo obavljali su poverene poslove Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na teritoriji sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga.

- Zbog prekida rada poljoprivrednici neće biti uskraćeni za usluge koje pruža ova služba.

Do kraja godine biće primeljeni novi savetodavci koji su završili odgovarajuće fakultete - rekao je direktor PSS i naglasio da će se u narednom periodu rezultati rada meriti podizanjem produktivnosti na poljoprivrednim gazdinstvima, obnovom zastarele mehanizacije i dodelom finansijskih sredstava za razvoj poljoprivrede iz IPARD fondova.

Sa druge strane, savetodavci koji su u štrajku tvrde da se po cenu otkaza ne vraćaju na svoja radna mesta dok se ne smeni aktuelni direktor Radulović.

Oni naglašavaju da su se obraćali svim nadležnim institucijama, da je sa problemom Službe upoznat ministar Nedimović a pomoć u rešavanju problema su tražili i pisanim putem od samog premijera Aleksandra Vučića.

– Čekamo razrešenje ove situacije, ali niko od savetodavaca u štrajku se ne vraća na posao dok se ne ispuni naš prvi uslov sa početka štrajka, a to je smena direktora – ističu savetodavci.

Tvrde da se većina i ne sme vratiti na posao jer se plaše verbalnog, ali i fizičkog napada direktora.

Inače, savetodavci kažu da su štrajk započeli zbog “izrazito loše finansijske situacije i neobezbeđenih uslova za rad od strane rukovodstva Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju”.

Napominju da su njihovim štrajkom pogođeni pre svih poljoprivredni proizvođači koji su uskraćeni za stručne savete.

Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede i osnovana je pre sedam godina, a pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga, Prokuplje, Blace, Kuršumliju i Žitorađe.

 

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: