SAD: Demonstranti ruše i pale

Svetske vesti - Petak 11.11.2016 - 10:25

Više hiljada ljudi, uključujući brojne studente, organizovali su nove proteste u više američkih gradova protiv izbora Donalda Trampa za novog predsednika SAD, a Tramp se ponovo oglasio na Tviteru kritikujući demonstrante.

U nekim gradovima dramatično; FOTO: Reuters U nekim gradovima dramatično; FOTO: Reuters

Najdramatičnija situacija trenutno je u Portlandu gde policija suzavcem i gumenim mecima pokušava da pomeri demonstrante koji pale zastave na ulici i razbijaju izloge, javlja RT.

Policija u Portlandu objavila je na svom Tviter nalogu da je 29 demonstranata uhapšeno u tom gradu.

Nekoliko Afroamreikanaca pretuklo je jednog belca u Čikagu, jer je navodno glasao za Donalda Trampa preneo je portal "TMZ".Nakon što su ga pretukli, napadači su muškracu ukrali i automobil.

Niko nije uhapšen ni priveden zbog napda i krađe, saopštila je policija Čikaga.


Pretučeni muškarac je posle napada hospitalizovan.U Mineapolisu demonstranti su na kratko blokirali međudržavni put u oba pravca, prenosi BBC, dok u Blatimoru oko 600 demonstranata maršira kroz grad blokirajući saobraćaj.

- Važno je da kažem da ima ozbiljne sumnje u izabranog predsednika i rasizam, seksizam, ksenofobiju i mnogo toga drugog što ne predstavlja ni mene i mnoge druge u mom životu.

Raspoloženje ovde je pozitivno - rekao je jedan od demonstranata iz Mineapolisa prenosi CNN.

Pored Denvera, Mineapolisa, Milvokija, Portlandu i Oklandu gde protesti traju već dva dana, demonstranti su izašli i na ulice Vankuvera u Kanadi.

U Kanadi incidenata za sada nema. Protestanti mirno šetaju oko Trampove kule u tom gradu noseći parole "stop rasizam" i "stop mržnji".

Savetnik Donalda Trampa Rudi Đulijani kritikovao je proteste protiv izbora novog predsednika SAD i nazvao demonstrante "gomilom razmaženih plačljivaca", prenosi Politiko.

Đulijani je rekao da ima utisak da, iako su demonstranti mahom studenti, većina studenata u stvari uopšte nije toliko uznemirena pobedom Trampa.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: