Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" biće otvoren 1. juna

Zivot i stil - Subota 29.05.2021 - 12:12

Zadužbina Milana Mladenovića će dodeliti nagradu "Milan Mladenović" po treći put za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a konkurs za ovo prestižno priznanje će biti raspisan 1. juna.

FOTO: Goranka Matić FOTO: Goranka Matić
U stručnom žiriju će, između ostalih, biti i hrvatski muzičar Damir Urban, kompozitor i muzičar iz Severne Makedonije Kiril DŽajkovski, kao i nekadašnji bubnjar EKV Ivan Fece Firči.
 
Nagrada "Milan Mladenović" uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, najpoznatijeg po radu u beogradskoj rok grupi EKV. Konkurs će biti otvoren do 30. juna, a mogu da se prijave svi umetnici na teritoriji bivše Jugoslavije, koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti i drugačiji. Nagrada će biti dodeljena 21. septembra, na dan rođenja preminulog pevača, tekstopisca, gitariste i kompozitora benda EKV.
 
Dobitnici prve nagrade 2019. bili su "Artan Lili" sa pesmom "D.E.P.R.A", a drugi laureat 2020. bila je rok grupa "Dram" sa pesmom "Daj mi sve".
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: