A gde je ključ?

Lokalne vesti - Petak 07.02.2014 - 22:12

Vranje - Odbornici SNS, URS i DS u Vranjskoj Banji okupili su se u petak kasno popodne kako bi iz gradske opštine uzeli skupštinski materijal za narednu sednicu, ali im to, navodno, nije dozvoljeno.

zgrada Gradske opstine zgrada Gradske opstine

Prema rečima Slavice Sotirović iz DS-a, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma između te tri stranke zakazana je sednica Skupštine gradske opštine na kojoj bi bila imenovana nova vlast u Vranjskoj Banji, ali im ulazak u zgradu Skupštine nije dozvoljen.

– Sednica je zakazana za četvrtak, 13. februar i pripremili smo skupštinski materijal u kome je između ostalog i tačka o smeni aktuelnog predsednika gradske opštine Predraga Milenkovića (SPS).

Međutim, kada smo pozvali skupštinskog raznosača koji kod sebe ima ključ od zgrade, rekao nam je da to ne može da uradi jer mu je zabranio predsednik Milenković.

Sa nama je i predsednica Skupštine, ali ona na žalost nema ključ od ulaznih vrata. Ne može niko da se vadi na to da službe rade do 15 sati, jer uvek kada je reč o zakazivanju sednice Skupštine i pripremanju materijala, ostaje se i do kasnih večernjih sati.

Ovakve opstrukcije nemaju smisla, a pošto mi nismo nasilnici, ne pada nam na pamet da razvaljujemo vrata – kaže Sotirovićeva i dodaje da je pokušala telefonom da dobije Milenkovića, ali da joj je on odbio poziv.

Predsednik gradske opštine Vranjska Banja Predrag Milenković rekao je za OK Radio da o dešavanju ispred upravne zgrade opštine ne zna ništa, kao i da nikome ništa nije, niti će zabranjivati.

– Ja stvarno ne znam o čemu se radi i ovo postaje zona sumraka. Koliko znam, skupštinski materijal su danas spremali, a tu su bile i sekretar Skupštine i predsednik.

Ceo dan sam na sednici Skupštine Vranja, tako da niti sam otključavao, niti zaključavao zgradu gradske opštine, niti imam ključ.

Ne razumem o čemu se radi i da li je sada reč o nekoj provokaciji, bez razloga. Neka mi samo kažu šta da uradim i ja ću da uradim, jer ovo nema smisla – tvrdi Milenković.

Inače, kako bi sednica zakonski bila održana, neophodno je da odbornici pet dana ranije dobiju skupštinski materijal.

Zbog toga, kažu predstavnici SNS,URS i DS, može nastati problem ukoliko u petak uveče skupštinski materijal ne bude podeljen odbornicima, jer bi u tom slučaju moralo da dođe do odlaganja zakazane sednice.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: