Afera Spilit: Rusi uplatili NOVAC ZA PLATE

Lokalne vesti - Sreda 19.06.2019 - 11:59

Novčana sredstva za isplatu zaostalih zarada radnicima fabrike "Spilit" u Vranju su uplaćena na račun u Srbiji, saopšteno je u sredu na zvaničnoj internet stranici "Nefa" nameštaja.

Zaostale plate do kraja nedelje? FOTO: S. Tasić/OK Radio Zaostale plate do kraja nedelje? FOTO: S. Tasić/OK Radio
Kako stoji u saopštenju, po završetku svih neophodnih tehničkih postupaka, počeće i uplata novca na račune radnika vranjske i somborske fabrike.
 
- Zaposleni koji nisu dobili pripadajuću kadrovsku dokumentaciju po prestanku radnog odnosa biće kontaktirani od 19. juna - stoji u saopštenju koje potpisuje Vitalij Sergejev, direktor matične kompanije "Hollodex" doo.
 
Istovremeno, kupci nameštaja "Nefa" kojima roba nije isporučena, i dalje mogu svoja potraživanja prijaviti telefonom ili SMS-om na broj 061 2031 458 ili na e-mail nefa.info@gmail.com.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, novac bi na račune radnika trebalo da legne do kraja nedelje, a ukupna suma dugovanja se kreće oko 400.000 evra.
 
Prethodno je početkom meseca, Agencija za privredne registre (APR) objavila odluku o pokretanju likvidacije nad društvom "Nefa nameštaj", u vlasništvu ruskog biznismena koji je uzdrmao javnost u Srbiji odlukom da zatvori pogon u Vranju bez najave.
 
Drama je počela pre mesec dana, kada je radnicima fabrike "Spilit" u Vranju, koji prave nameštaj "Nefa", rečeno da svi idu na kolektivni godišnji odmor
 
Širom Srbije imali su više od 50 prodavnica, dva pogona u Vranju i Somboru, kao i magacinski prostor i sve je to bilo pod zakupom.
 
Ruski vlasnik, Andreja Hodasevič, u svom saopštenju naglasio je da niko od kupaca i zaposlenih neće biti prevaren i da će kompanija postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: