Akcija SPS-a za pomoć Dragani

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.10.2013 - 08:54

Vranje - Omladina SPS-a u Vladičinom Hanu organizovala je akciju prikupljanja sredstava za lečenje dvanaestogodišnje Dragane Cvetković iz Stubla, koja boluje od Gilen Bareovog sindroma.

sa ulicne akcije u Hanu sa ulicne akcije u Hanu


Akciji su se priključili i Miljan Stojanović, predsednik Skupštine opštine Vladičin Han, njegov zamenik Slaviša Milenović, Sonja Marinković, direktorka Centra za kulturne delatnosti, Ivica Prokopović, predsednik omladine OO SPS-a, kao i brojne ličnosti iz društvenog i javnog života opštine Vladičin Han.

 

Dragana se zbog bolesti otežano kreće i sve manje vremena provodi sa svojim vršnjacima. Nakon jednomesečnog lečenja na Dečijem institutu i Neurologiji niškog Kliničkog centra Dragana bi trebalo da nastavi svoj put ka ozdravljenju u banji Koviljači, ali njena petočlana porodica za to nema sredstava.

 

- Ona zbog bolesti ima problem sa nogama, otežano se kreće, predstoji nam borba kako bi sprečili da bolest uznapreduje – kaže njen otac Dušan.

 

Petočlana porodica živi u izuzetno teškim uslovima, otac i majka su bez posla, a jedini mesečni prihod je socijalna pomoć koju primaju u iznosu od 10.000 dinara.

 

Da nevolja bude veća osim bolesne devojčice zdravstvene probleme ima i majka Dragica.Ona bi trebalo da po peti put ode na operaciju glave zbog aneurizme. - Ne brinem toliko o sebi koliko o svom detetu.

 

Želim kao i svaka majka da odrasta normalno sa svojim vršnjacima. Moja Dragana zbog bolesti ne sme da trči, uskraćeni su joj i časovi fizičkog vaspitanja – kaže majka Dragica.

 

Gilen Bareov sindrom je neurološki poremećaj u kom imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema. Prvi simptomi obuhvataju različit stepen slabosti u nogama i ti osećaji se nekada šire u gornji deo tela i ruke.

 

Svi oni koji su u mogućnosti da pomognu Dragani mogu sredstva da uplate na račun Dušana Cvetkovića, oca bolesne devojčice. Račun je 160-5400100270850-12, Intesa banka.
 

 
Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: