Anastasija se vratila u Srbiju

Lokalne vesti - Utorak 25.02.2014 - 17:09

Anastasija Trajković (9) iz Vranja doputovala je u utorak iz češke bolnice Motol u Beograd, gde je smeštena na Institut za majku i dete.

Anastasija Anastasija

Ona je vanrednim letom iz Praga uz pratnju srpskih lekara i tehničara za dva sata stigla u Srbiju i oko 14 sati je smeštena na odeljenje intenzivne nege Instituta na Novom Beogradu.

– Stigli smo na Institut za majku i dete i na žalost svakog časa očekujemo fatalan ishod, jer je dete u veoma lošem stanju.

Nalazi se na 11. spratu gde nama roditeljima nije dozvoljen ulaz, pošto je reč o odeljenju intenzivne nege.

Čuo sam je kako plače i doziva nas, ali smo nemoćni. Ostalo nam je samo da se molimo Bogu i da pokušamo da je spasimo alternativnom medicinom.

Rekli su mi da pronađem ulje kanabisa koje je zabranjeno za upotrebu, tako da molim nadležne organe da protiv mene ne pokreću nikakve postupke. Želim samo da spasem svoju ćerku – kaže otac Dragan.

On dodaje da su češki lekari dali definitivnu dijagnozu koja potvrđuje da su metastaze zahvatile pluća, ali i deo glave oko mozga.

– Oni su dali svoju poslednju reč i nedvosmisleno ukazali da je reč o metastazama na plućima i u glavi. Sada ćemo videti šta će reći naši doktori.

Želim samo da dodam da su lekari iz Praga učinili sve da spasu našu Anastasiju na čemu sam im beskrajno zahvalan.

Takođe, ekipa koje je sve vreme puta od Praga do Beograda pratila stanje devojčice, svoj posao je odradila na najvišem nivou. Sada je sve u Božijim rukama.

Očekujem da u sredu službenim vozilima grada Vranja najuži članovi familije dođu u Beograd i vide Anastasiju – priča Dragan.

Inače, Anastasija je u bolnici Motol u Pragu provela skoro mesec dana, gde joj je odrađeno 11 terapija protonskog zračenja hordoma sinusa.

Hordom je redak tumor koji se kod dece javlja u odnosu jedan prema milion, a od tri slučaja u jednom daje metastaze na plućima i ostalim organima.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: