Antić: Nismo krivi za obustavu nastave

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.12.2012 - 13:44

Kabinet gradonačelnika Zorana Antića saopštio je da Gradska uprava skida sa sebe kompletnu odgovornost zbog obustave rada u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, do koje je došlo usled nestašice energenata za grejanje.

O.Š. O.Š. "Vuk Karadžić"

- Nadležna služba u Gradskoj upravi sprovela je sve potrebne mere kako bi se blagovremeno obezbedilo grejanje ne samo u ovoj, već u svim obrazovnim ustanovama - stoji u saopštenju koje je potpisao gradonačelnik Antić.

U saopštenju se kaže da je dobavljaču lož ulja, NIS Petrolu, 3. decembra upućemo trebovanje, a da su u medjuvremenu prema njemu izmirene sve finansijske obaveze.

- Prema obećanju odgovornih u NIS Petrolu, lož ulje je u vranjske škole trebalo da stigne u sredu, 5. decembra, a kako dobavljač nije ispoštovao dati rok, potrebne količine energenata stigle su tek u ponedeljak - kaže se u saopštenju.

- Dileme tu nema. Lokalna samouprava nije niti će bilo kada dozvoliti da se nastava u obrazovnim institucijama ni jednog trenutka odvija u hladnim prostorijama - kaže gradonačelnik Antić.

U petak, 07. decembra u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju nastave nije bilo ceo dan, jer škola nije raspolagala potrebnim količinama lož ulja za grejanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: