Apelacioni sud preinačio presude: Denzi i Lale OSLOBOĐENI OPTUŽBI za zloupotrebu službenog položaja

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.08.2020 - 11:35

Dejan Stanojević, nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju grada Vranja i Radoslav Lale Mojsilović Lale, nekadašnji narodni poslanik Nove Srbije iz Vranja, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Dejan Stanojević Denzi i Radoslav Lale Mojsilović Lale FOTO: OK Radio Dejan Stanojević Denzi i Radoslav Lale Mojsilović Lale FOTO: OK Radio
Apelacioni sud u Nišu, posle održanog javnog pretresa, doneo je presudu kojom su usvojene žalbe branilaca optuženih Dejana Stanojevića iz Vranja, Miladina Zlatanovića iz Niša, Novice Zlatanovića iz Niša, Slobodana Jankovića iz Surdulice, Delče Stojanovića iz Vranja i Mileta Jordanovića iz Trgovišta, a kojom je preinačena presuda Višeg suda u Vranju od 22.03.2019 godine, tako što je iste oslobodio od optužbe, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.
 
Kako stoji u obaveštenju Višeg suda u Vranju, Apelacioni sud je oslobodio optužene Dejana Stanojevića i Miladina Zlatanovića, a optužene Novicu Zlatanovića , Slobodana Jankovića, Delču Stojanovića i Mileta Jordanovića, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.
 
- Optuženi su, presudom Višeg suda u Vranju marta 2019.godine, oglašeni krivim za navedena krivična dela i osuđeni i to optuženi Dejan Stanojević na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, optuženi Miladin Zlatanović na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koju je trebao da izdržava u prostorijama u kojima stanuje, dok su ostali optuženi osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dve godine - navodi se u saopštenju Višeg suda u Vranju.
 
Presudom Apelacionog suda u Nišu usvojene su i žalbe branilaca optuženih Radoslava Mojsilovića iz Vranja i Jovice Milosavljevića iz Vranja, te je preinačena presuda Višeg suda u Vranju od 12.03.2019. godine u stavu prvom izreke.
 
- Optuženi Radoslav Mojsilović iz Vranja i Jovica Milosavljević iz Vranja, oslobođeni od optužbe za po jedno krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok je žalba Višeg javnog tužioca u Vranju, u odnosu na optužene Anitu Zdravković iz Vranja i Slavicu Petrović iz sela Zlatokop odbijena kao neosnovana.
 
Stavom drugim navedene presude, optužene Anita Zdravković i Slavica Petrović su oslobođene od optužbe da su izvršile po jedno krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju – stoji u dopisu Višeg suda u Vranju.
 
U prethodnom maratonskom sudskom procesu, nekadašnji predsednik GrO Nove Srbije i narodni poslanik Radoslav Mojsilović osuđen je na dve, a službenik Komercijalne banke Jovica Milosavljević na godinu dana zatvora nepravnosnažnom presudom Višeg suda u Vranju u vezi sa nezakonitim finansijskim transakcijama preduzeća AD “Vodogradnja”.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jordan
24.08.2020. , 14:03
Znači sudije iz Vranja ni posle toliko ročišta nisu "ukapirale" u kom grmu leži zec !!!
Jordan
26.08.2020. , 19:41
Tuga u pravosuđu ! Neko sudi nekoliko godina , a neko iz Niša donese "umnu"udluku i napravi laicima kolege iz nižih sudova.Ko će platitit oštetu optuženima , a ko će podneti ostavku u pravosudnim organima.Možda ministarka ?