Arifi: Protiv razmene teritorija, makar ostali pod Srbijom

Lokalne vesti - Petak 17.08.2018 - 07:20

Vranje - Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da su politički predstavnici tog podučja juga centralne Srbije protiv razmene za sever Kosova, makar morali da i dalje ostanu pod Srbijom.

Šćiprim Arifi FOTO: D. Ristić/OK Radio Šćiprim Arifi FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Mi želimo snažno Kosovo, i da sever bude njen deo i ako to bude račun za naše ostajanje pod Srbijom - rekao je Arifi za kosovsku TV Dukađini.
 
Promena granica koju je predstavio predsednik Kosova Hašim Tači je pitanje je o kojem se može razgovarati, ali to ne podrazumeva i razmenu teritorija, smatra Arifi.
 
U vezi sa najavama da bi opština Preševo mogla da se pripoji Kosovu, ali ne i opštine Bujanovac i Medveđa, Arifi je rekao kako će "ili svi biti deo Republike Kosovo ili ostajemo tu gde smo sada (u Srbiji)".
 
Protiv podele ili razmene teritorija sa Kosovom pored SAD, Nemačke i Velike Britanije, snažno su i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: