Arsić: Pozorište u FOKUSU MINISTARSTVA (VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2018 - 12:41

Tihomir Arsić, poznati glumac i državni sekretar u Ministarstvu kulture, posetio je u četvrtak Vranje i objekte kulture koji se trenutno nalaze u fazi rekonstrukcije i obećao značajnu pomoć ministarstva za završetak obnove Pozorišta „Bora Stanković“.

Arsić impresioniran onim što je video FOTO: D. Ristić/OK Radio Arsić impresioniran onim što je video FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon razgovora sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, Arsić je obišao zgradu Pozorišta „Bora Stanković“, gde se detaljno upoznao sa onim što je urađeno i onim što tek predstoji kako bi vranjski teatar ponovo dobio svoj krov nad glavom.
 
Drevno Borino Vranje bez Pozorišta „Bora Stanković“ je kao j bez tačke, kao čovek bez duše, istakao je Arsić.
 
- Pogledali smo ono što bi trebalo i što će, siguran sam i biti, duša ovog grada i jmoram da istaknem i ličnu, ali i želju ministra i čitavog ministarstva, da se konačno podvuče crta i da vidimo kako izvesti finansiranje završetka radova.
 
Potrudićemo se i, siguran sam i uspeti, s obzirom na energiju koja se u vašem gradu okreće ka kulturi, da stavimo u funkciju i bioskop jer, od Niša južnije, bioskopa nema – obećao je Arsić dodajući da se nada da će to biti rešeno do kraja mandata gradonačelnika Milenkovića.
 
On je i javno posavetovao funkcionere Grada da budu uporniji, čak i „dosadni“, kako bi već postojeća energija dala rezultate na opšte zadovoljstvo.
 
Arsić nije želeo da govori o konkretnim ciframa za pomoć završetku zgrade pozorišta, budući da je Grad projektno konkurisao za sredstva, ali je naveo da postoji ogromna želja ministarstva i Vlade da se Vranju pomogne.
 
- Čim se na Vidovdan u Beogradu otvori Narodni muzej, na insistiranje predsednika Vučića i premijerke Brnabić, sav fokus će biti na Pozorištu „Bora Stanković“.
 
Ovo pozorište će biti završeno u rekordnom roku – rekao je državni sekretar Tihomir Arsić.
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da građevinski radovi druge faze obnove pozorišta idu predviđenom dinamikom i da bi trebalo da budu gotovi do septembra.
 
- Nakon toga sledi treća faza koja obuhvata opremanje i sa gospodinom Arsićem, velikim prijateljem Vranja i našeg pozorišta, smo govorili o zatvaranju finansijske konstrukcije.
 
I ja i gospodin Arsić smo impresionirani onim što smo ovde videli i nadam se da ćemo u narednih godinu dana ovde imati jedan pravi hram kulture – rekao je gradonačelnik. 
 
Milenković je ukazao da je nazahvalno izaći sa procenom o sumi novca koja je potrebna za kompletan završetak radova, ali je naveo da se taj iznos kreće oko 100 miliona dinara uz mogućnost smanjenja jer će neki radovi iz treće faze obnove biti pripojeni drugoj.
 
Druga faza obnove košta oko 65 miliona dinara i novac je već obezbeđen iz republičkog transfera i gradskog budžeta.
 
Državni sekretar Tihomir Arsić obišao i zgradu Narodnog muzeja u Vranju, kao i Muzej-kuću Bore Stankovića, gde se takođe vrše restauratorski radovi sredstvima koja je Grad dobio na konkursu Ministarstva kulture kroz projekat „Gradovi u fokusu“.
 
     
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: