ASNS "Jumka" nema podršku radnika

Lokalne vesti - Petak 29.06.2012 - 12:33

Za petak najavljen štrajk ASNS-a u „Jumku“ danas nije održan.

Snežana Veličković, ASNS Snežana Veličković, ASNS "Jumka"

Vranjski tekstilci najavili su protestno okupljanje ispred upravne zgrade preduzeća zbog nezadovoljstva prodajom tri pogona firmi „Top Sofa Srb“ DOO”,  iza koje stoji italijanski proizvodjač nameštaja „Ditra Italia“ to se nije dogodilo.

U vreme održavanja UO kompanije, ispred “Jumka” jednostavno nije bilo nikoga.

Ranije tokom nedelje ASNS je izdao saopštenje u kome se navodi da prodaja imovine nije u interesu radnika ni opstanka “Jumka”.

Sa druge strane nadležni u Agenciji za privatizaciju kažu da je “Jumko“ u restruktuiranju i jedna od stvari koje se dešavaju u ovom procesu je prodaja imovine preduzeća.

Ivan Paligorić iz Centra za komunikacije kaže da je prodajom  pogona „Trikotaža“, „Konac“ i „Dorada“, iz sastava kompanije nastavljena svojinska transformacija “Jumka”.

Italijanski proizvođač nameštaja „Ditra Italia“je krajem prošle godine s gradonačelnikom Miroljubom Stojčićem i potpredsednicom Vlade Vericom Kalanović potpisala memorandum o relizaciji investicionog programa vrednog 13,5 miliona evra.

Ovo je prvi korak u relizaciji projekta koji uz subvenciju države od 5.000 evra po radnom mestu treba da uposli 411 novih radnika.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: