BAT za 10 godina u budžet uplatio skoro milijardu evra

Lokalne vesti - Utorak 01.10.2013 - 16:04

Kompanija BAT obeležila je u utorak 10 godina od privatizacije Duvanske industrije Vranje. Svečanosti u vranjskoj fabrici, pored ostalih zvanica prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, generalni direktor BAT-a za Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku Thanos Trimis i direktor vranjske fabrike Rasmus Pagh.

Sa svečansti u BAT-u Sa svečansti u BAT-u

– Srbija je pouzdana i sigurna destinacija za investitore, a jedan od najboljih primera za to je i uspešna privatizacija DIV-a pre 10 godina.

Vlada Srbija će podržati strane investitore tako što će praviti uslove za regionalnu stabilnost i stvarati ekonomski sistem u kome će postojati stabilnost institucija.

Sve aktivnosti Vlade u narednom periodu biće usmerene na to da obezbedimo što više direktnih investicija, a kompanija BAT sigurno nam može pomoći u tome da predstavimo Srbiju kao atraktivnu investicionu destinaciju – rekao je na svečanosti Dačić.

Direktor BAT-a Trimis izjavio je da je tržište Srbije oduvek zauzimalo veoma važan položaj u okviru poslovnih operacija Britiš Ameriken Tobaka u jugoistočnoj Evropi.

– Tokom protekle decenije uplatili smo u budžet Srbije 950 miliona evra. BAT danas predstavlja jednog od vodećih poreskih obveznika u državi sa prosečnim godišnjim doprinosom srpskom budžetu od preko 100 miliona evra.

Takođe, tokom proteklih godina investirali smo milion evra u društveno odgovorne projekte – kazao je Trimis.

Direktor vranjske fabrike BAT Pagh kazao je da je do sada u modernizaciju pogona u Vranju uloženo 115 miliona evra.

– Prisutni smo u Srbiji već 17 godina i od privatizacije 2003. godine investirali smo više od 200 miliona evra.

To nas čini jednim od najznačajnijih stranih investitora i ujedno najvećim britanskim investitorom u zemlji. Čestitam celom BAT timu u Srbiji na vremenu i energiji koje su uložili tokom protekle decenije – rekao je Pagh.

Kako se čulo na svečanosti, BAT ima dugoročne planove u Srbiji.

Očekuje se da će fabrika u Vranju jednog dana biti proizvodni centar ne samo za CEFTA region, već i za mnoge zemlje Evropske unije.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: