Besparica ugrožava bezbednost saobraćaja

Lokalne vesti - Petak 17.05.2013 - 09:02

Vranjska Direkcija za izgradnju dobila je iz gradskog budžeta samo milion dinara za obeležavanje saobraćajne signalizacije, što je i više nego duplo manje u odnosu na prethodne godine.

Horizontalna signalizacija u Vranju Horizontalna signalizacija u Vranju

Kako navode u toj firmi, pre nedelju dana firma „Eurosignal“ iz Niša koja je posao obeležavanja dobila na tenderu, počela je sa radovima i oni se privode kraju, nakon čega će Direkcija sopstvenim mašinama obeležiti mesta koja nisu završena.

– Sada smo dobili samo milion dinara i to je mnogo malo za ovaj posao.

Ranijih godina su nam za te svrhe opredeljivana sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara, tako da će biti obeležene samo glavne ulice.

Završeni su pešački prelazi i razdelne linije na gradskim ulicama, a ostali su državni putevi poput Bulevara Avnoja, Partizanskog puta i Pariske komune.

Za te kolovoze sada para nema, tako da ćemo ukoliko bude još novca raditi deo po deo – kaže Stanko Ljubić, rukovodilac saobraćaja u vranjskoj Direkciji.

Uporedo sa obeležavanjem saobraćajne signalizacije izvode se i radovi na krpljenju udarnih rupa kojih u gradu ima mnogo, ali u Direkciji kažu da se najpre rade prioriteti i glavnije ulice iz istih razloga, nedostatka novčanih sredstava.

Veći deo glavne ulice preko puta BAT-a u Vranju je presvučen, jer je baš na tom mestu bilo dosta opasnih rupa. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: