Biće para za obnovu BOLNICE, neka se pripremi TOPLANA

Lokalne vesti - Sreda 17.10.2018 - 09:58

U okviru budžetskih sredstava Vlade Srbije za kapitalne investicije, Vranje će dobiti sumu od 6,2 miliona evra za rekonstrukciju Opšte bolnice, najavila je predsednica Vlade Ana Brnabić

Za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 6,2 miliona dinara FOTO: D. Ristić/OK Radio Za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 6,2 miliona dinara FOTO: D. Ristić/OK Radio
Suma od 200 milijardi dinara iz budžeta za kapitalne investicije biće upotrebljena, pre svega, za kapitalne projekte kakvi su završetak Koridora 10 i Koridora 11, početak izgradnje Moravskog koridora, autoputa Niš - Priština - luka Drač, za železničke koridore i brzu prugu Beograd – Budimpešta, rekla je premijerka prilikom posete Vranju.
 
U ponedeljak je predstavljen i projekat "Milijarda evra za zdravstvenu infrastrukturu" kojim će biti obuhaćeni domovi zdravlja i opšte bolnice u celoj Srbiji, kao i četiri klinička centra.
 
- Ono što sasvim sigurno planiramo za Vranje je rekonstrukcija Opšte bolnice, za šta će biti izdvojeno oko 6,2 miliona evra.
 
Biće rekonstruisana i Toplana u Vranju koja trenutno koristi mazut, što je problematično zbog životne sredine, ali i cene tako da sa KfW-om planiramo kompletan prelazak na bio gorivo.
 
Imamo i izgradnju stadiona i to su neke od velikih investicija koje planitramo u ovom momentu - rekla je Ana Brnabić.
 
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je već finansirala rekonstrukciju dve osnovne škole u Vranju, to je ukupna investicija od milion evra, a u toku je javni poziv za rekonstrukciju još jedne osnovne škole, podsetila je premijerka.
 
Tu su i sredstva za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, gde se u prvoj fazi u Vranju planira 486 stanova, dodala je Brnabićeva.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: