Bogatstvo različitosti: Sofija pobednik MEĐUNARODNOG KONKURSA

Lokalne vesti - Nedelja 21.04.2019 - 13:39

Sofija Tasić, učenica odeljenja IV4 OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju, osvojila je prvo mesto na međunarodnom nagradnom likovno-literarno-novinarskom konkursu „Bogatstvo različitosti“.

Sofija ređa nagrade i priznanja FOTO: MiDej/OK Radio Sofija ređa nagrade i priznanja FOTO: MiDej/OK Radio
Konkurs je raspisan sa ciljem da se učenici osnovnih škola podstaknu na razmišljanje o suživotu s drugima i drugačijima, da razvijaju solidarnost i povezuju se s vršnjacima iz različitih krajeva.
 
Sofija se u jakoj konkurenciji takmičila autorskim stripom pod nazivom „Želim ti biti prijatelj“ i zablistala u konkurenciji mladih likovnih stvaralaca. 
 
Ona je odlična učenica, zainteresovana za sve oblasti i veliki je talenat za crtanje. 
 
Ovo nije prvi put da neki njen strip bude zapažen i nagrađen
 
Na republičkom konkursu „Novogodišnja čarolija“, gde je bilo više od 700 radova, osvojila je prvo mesto; jedan njen strip je bio izložen na Balkanskoj smotri mladih strip autora, među ostvarenjima crtača iz celog sveta i tom prilikom je dobila Zahvalnicu – ponosno ističe Sofijin učitelj i mentor Miomir MiDej Dejanović.
 
Učitelj Dejanović, i sam strip crtač i jedan od prošlogodišnjih dobitnika priznanja „Najbolji edukator Srbije“, ujedno je i „najodgovorniji“ za Sofijinu ljubav prema devetoj umetnosti.
 
On strip koristi u nastavi kako bi đacima približio gradivo podstičući ih da i sami crtaju, a u knjizi edukativnih stripova koju je nedavno objavio pod naslovom „Da ti nacrtam!“, štampano je osam Sofijinih stripova.
 
Ova vredna učenica, njen učitelj i direktorka vranjske OŠ „Svetozar Marković“ su od strane organizatora pozvani da prisustvuju završnoj svečanosti 7. međunarodnog konkursa „Bogatstvo različitosti“, koja je održana u OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, u Vojvodini.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: