Bolja naplata u vranjskim vrtićima

Lokalne vesti - Četvrtak 03.10.2013 - 09:01

Predškolska ustanova "Naše dete" u Vranju od ove godine otpočela je naplatu usluga putem priznanica koje roditelji mesečno dobijaju u vrtićima.

Predškolska ustanova u Vranju Predškolska ustanova u Vranju

Iz uprave kažu da je situacija u ustanovi novim načinom plaćanja mnogo povoljnija, s obzirom da su iz godine u godinu dugovanja roditelja sve veća.

- S obzirom da se radno vreme mnogih roditelja poklapa sa radnim vremenom naplatne službe ustanove, a neke firme su daleko od uprave ili su van Vranja, oni nisu mogli da za vreme pauze dođu i izmire obaveze.

Ovakvim načinom naplate roditeljima je omogućeno da lakše i u vreme kada njima odgovara izmire svoje obaveze.

Očekujem, a to se i pokazalo u proteklih pet meseci, da su roditelji zadovoljni naplatom na ovakav način, a i ustanova ima malo bolju situaciju što se tiče naplate – kaže direktorka Predškolske ustanove Jagoda Đorđević.

Ona podseća da “Naše dete” deo svojih aktivnosti finansira sredstvima dobijenih od roditelja, ali da loša naplata dugovanja ne utiče na kvalitet uslova za boravak dece.

Đorđevićeva ističe da ove, kao ni prethodnih godina ni jedno dete nije ispisano iz vrtića zbog neplaćenih računa.

- Posle usmenog, zatim pismenog obaveštenja, pa pismene opomene roditeljima da su dužni da do određenog roka izmere obaveze, mnogi roditelji plate za boravak deteta ili dođu u upravu i daju pisanu izjavu kojom se vežu za rok do koga će da izmire obaveze.

Ukoliko i pored toga ne plate pribegava se utuženju – kaže Đorđevićeva.

Cena celodnevnog boravka po detetu u Predškolskoj ustanovi iznosi 3.900 dinara, dok je taj iznos za drugo dete 2.925 dinara, a treće dete ima pravo na besplatni boravak.

Iz uprave “Našeg deteta” kažu da sa sadašnjom cenom boravka uspevaju da pruže deci sve što je potrebno za pravilan rast i razvoj.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: