Božji ljudi otvorili 38. BORINE DANE (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.10.2018 - 08:06

Ansambl pozorišta „Bora Stanković“ je premijernim izvođenjem predstave „Božji ljudi“ otvorio 38. po redu „Borine pozorišne dane“ u Vranju.

Detalj sa premijere FOTO: G. Mitić/OK Radio Detalj sa premijere FOTO: G. Mitić/OK Radio
Komad "Božji ljudi" rađen je na osnovu poznate istoimene zbirke pripovedaka Bore Stankovića koja je na scenu postavljena u novoj dramatizaciji Milice Kostić.
 
Režiju predstave potpisuje Nataša Radulović, a originalne songove je napisala Ana Krstajić.
 
Uloge igraju Jelena Filipović, Bojan Jovanović, Tamara Stošić, Nenad Nedeljković, Milena Stošić, Marko Petričević, Aleksandar Mihajlović, Dragan Živković i Radmila Đorđević.
 
Vranjska publika je najnovije izvođenje "Božjih ljudi" nagradila dugotrajnim aplauzom.
 
Otvarajući 38. "Borine pozorišne dane, predsednik Skupštine Vranja Dejan Tričković da se motivi Borinih ostvarenja rađaju u Vranju, ali su daleko prevazišli pojedinačno i lokalno
 
- Kao verni slikar svog zavičaja, Stanković u svom vilajetu daje umetničku sliku starog Vranja
 
„Božji ljudi“ primer su kako iskustvena stvarnost, kroz piščevo pero postaje besmrtna dimenzija - rekao je Tričković.
 
On je dodao i da su glumci vranjskog teatra dostojni imena koje krasi naziv njihovog ansambla i baš kao veliki Bora, i sami žive jednu istinsku priču
 
- Žive dramu koja je njihova, a istovremeno naša, kolektivna, rekao je Tričković u svom obraćanju. 
 
Iako bez svog doma, vranjski teatar se odomaćio na alternativnoj sceni
 
Lokalna samouprava ulaže velike napore da se to čedo osamostali, da dobije svoj dom, svoju pozornicu, svoj hram - kazao je Tričković. 
 
U ponedeljak, 22. oktobra, pozorišna smotra se nastavlja predstavom kruševačkog pozorišta „I svaki put kao da je prvi“, inspirisanom „Tašanom“, „Koštanom“ i „Pokojnikovom ženom“ Bore Stankovića, u adaptaciji Dimitrija Kokanova i u režiji Jovane Tomić.
 
Festival traje do 26. oktobra, a nakon svake odgledane predstave, publika daje svoju ocenu, te će na zatvaranju „Borinih pozorišnih dana“ biti proglašen najbolji komad.
 

Foto Galerija

38.Borini pozorišni dani- Božji ljudi

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: