Brnabić: Temelji JEFTINIH STANOVA u septembru

Lokalne vesti - Četvrtak 02.08.2018 - 07:07

U septembru se očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu., saopšteno je nakon sastanka Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Gradnja najpre u Vranju i Nišu FOTO: D.Ristić/OK Radio Gradnja najpre u Vranju i Nišu FOTO: D.Ristić/OK Radio
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je 14. sednici Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti
 
Komisija je na sastanku donela odluku o tome da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u ovoj fazi. 
 
Brnabić je tim povodom istakla da je ovo projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, i da su upravo zato uključena i javna preduzeća "Srbijagas", "Telekom" i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju. 
 
Takođe, na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da se pronađu što bolje lokacije za izgradnju stanova, Komisija je na današnjoj sednici donela odluku da se u Beogradu stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi grade u Zemunu, objasnila je ona. 
 
U septembru se očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu
 
Nakon toga, izgradnja će sukcesivno početi i u drugim gradovima. Za izgradnju će se koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.
 
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je prethodno najavila da će prvi gradovi u kojima će se otpočeti sa realizacijom projekta, biti Vranje i Niš, a početak izgradnje je najavila za avgust.
 
U Vranju se predviđa izgradnja 190 jeftinih stanova, a njihova lokacija će biti u naselju Asambair preko puta OŠ “Svetozar Marković”.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: