Buca slavi 40 godina NOVINARSKOG RADA

Lokalne vesti - Utorak 24.04.2018 - 08:51

Vranje - Dragan Milošević Buca, novinar iz Surdulice, u petak 27. aprila obeležiće 40 godina novinarskog rada.

Buca pravnik, novinar, poeta FOTO: Privatna arhiva Buca pravnik, novinar, poeta FOTO: Privatna arhiva
U surduličkoj biblioteci u 18 časova ovim povodom održaće i promociju svoje prve knjige poezije gde će stihove pored autora govoriti i poznati glumac Dragan Stanković.
 
Planiran je i nastup vokalne solistkinje Ivane Tasić koja će izvesti splet vranjskih pesama, a prisutnima će se predstaviti i hor “Ad Libitum”.
 
Milošević je rođen je 1956. u Vranju. Od malena živi u Surdulici. Po zanimanju je pravnik.
 
Prve tekstove je objavio u lokalnom listu „Surduličke novosti“ 1977.  Kao mladi pesnik i student na Pravnom fakultetu u Nišu tekstove iz studentskog života objavljivao je u „Narodnim novinama“, a pesme u književnom časopisu „Gradina“ čiji je glavni urednik tada bio Saša Hadži Tančić.
 
Bio je dopisnik „Politike ekspres“ i „Večernjih novosti“.
 
Odlazak na odsluženje vojnog roka 1983.godine u Sarajevo donosi mu i novo angažovanje u listu vojne oblasti „Narodni borac“ gde se ističe tekstovima iz života svoje jedinice. 
 
Po povratku nastavlja da radi već ustaljenim tempom. Ovog puta novinu mu donosi rad dopisnika u beogradskom listu „Sport“, ali i za Prvi i Drugi program Radio Beograda i dopišnistvu RTS-a u Surdulici.
 
Nakon toga radio je za „Slobodnu reč“ i „Vranjske  noviname“, a od prvih godina 21. veka i „Radio Vranju“, formiranjem i Radio TV Vranju, gde je objavio preko 200 emisija „Surduličke hronike“.
 
Upornost i želja da što više afirmiše sport u svom okruženju i objavljivanje oko 1.000 tekstova u listu „Sport“ doprineli su da ga ova redakcija predloži za članstvo u Udruženju novinara Srbije, čiji član postaje 2004. godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: