Centar Vranja se oprema PODZEMNIM KONTEJNERIMA

Lokalne vesti - Petak 05.04.2019 - 12:55

U Vranju je na četiri lokacije počelo postavljanje podzemnih kontejnera, čime bi trebalo da bude povišen nivo higijene u centru grada.

Postavljanje u Karađorđevoj ulici FOTO: G.Mitić/OK Radio Postavljanje u Karađorđevoj ulici FOTO: G.Mitić/OK Radio
Lokalna samouprava je izdvojila oko 4,2 miliona dinara za nabavku 10 podzemnih kontejnera finske firme „Molok“ koji bi trebalo da omoguće efikasnije prikupljanje otpada iz centralnog gradskog jezgra. 
 
Nakon izvršene javne nabavke, posao nabavke i postavljanja kontejnera je poveren novosadskoj firmi „Alegrina NS“
 
Prethodno je "Komrad" nabavio i specijalni kamion – kiper sa mehaničkom rukom za pražnjenje ovih kontejnera. 
 
Novi sistem bi trebalo da, pored estetskog ugođaja, omogući efikasniju higijenu i spreči raznošenje smeća po najužem centru grada.
 
Kako je predviđeno, u četiri kontejnera će se prikupljati komunalni otpad, četiri će biti korišćeni za pet ambalažu, a još dva za staklo.
 
Kapacitet ovih savremenih posuda je oko pet tona ili četiri puta veći od standardnih limenih kontejnera za smeće i biće postavljeni na četiri lokacije u najužem centru grada.
 
Jedna je kod Gimnazije, druga kod parkinga pored Doma kulture, treća kod O.Š. „Vuka Karadžić“ i četvrta preko puta Gradske crkve.
 
Prema našim informacijama, nakon Beograda i Novog Sada, Vranje će biti treći grad u Srbiji u kojem će biti instalirani savremeni, podzemni kontejneri.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
05.04.2019. , 22:26
Ulice neočišćene pune prašine,iz ivicnjaka i trotoara raste trava,još uvek stoji rizla na ulicama KATASTROFA