Cera nije izmislio evro pre EU

Lokalne vesti - Sreda 19.12.2012 - 13:16

Zamenik osnovnog javnog tužioca Zare Dinić obavestio je Gradsko javno pravobranilaštvo da je odbačena krivična prijava protiv Miroslava Cere Mihailovića zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave.

Mihailović Mihailović

Kako se navodi u obrazloženju, Tužilaštvo je uvidom u Pravilnik o dodeli nagrade "Borisav Stanković" od  22.03.1991.godine utvrdilo da u članu 2 stoji "1.000 ekija", a u prepisu od istog datuma koji je overen pečatom Književne zajednice "Borisav Stanković" stoji "1.000 eura".

Upoređenjem ova dva pravilnika, originala i prepisa, Tužilaštvo je utvrdilo da je sadržaj potpuno isti osim u članu 2 i to samo kada je u pitanju reč "eki" ili reč "euro".

- Kako u originalu stoji reč "eki", to je očigledno da je prilikom prepisa došlo do greške i umesto reč "ekija" upisana reč "eura", koji se kao novčana valuta već duže vreme upotrebljava u Evropskoj uniji - stoji u dopissu Tužilaštva.

U obrazloženju se dalje navodi da je uvidom u presudu Višeg suda u Vranju utvrđeno da je kao dokaz proveden Pravilnik o dodeli nagrade "Borisav Stanković" od 22.03.1991. godine, kao i ostalih dokaza, „ne dovodi u sumnju da je ovaj pravilnik falsifikovan u pogledu datuma donošenja".

Tužilaštvo nije ulazilo u detalje, kao što je na primer činjenica da se rečenog datuma 1991. godine euro nije koristio kao novčana moneta, jer nije ni postojao, ni u stvarnosti, ni u lingvističkom smislu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: