ĆERAMIDA za Borinu kuću stiže iz ITALIJE

Lokalne vesti - Petak 22.06.2018 - 12:14

Muzej kuća Bore Stankovića u Vranju biće pokrivena ćeramidom napravljenom u Italiji, saznaje OK Radio.

Tihomir Arsić i Slobodan Milenković u razgovoru sa radnicima FOTO: D.Ristić/OK Radio Tihomir Arsić i Slobodan Milenković u razgovoru sa radnicima FOTO: D.Ristić/OK Radio
Radovi na rekonstrukciji rodne kuće najpoznatijeg Vranjanca trebalo bi da se okončaju do kraja juna, s tim što će otvaranje možda biti odloženo za još možda mesec dana kako bi sve bilo urađeno kako valja, kaže gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
Novac za rekonstrukciju je obezbeđen putem projekta „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture, dok je Grad izdvojio sredstva za zamenu krovnog pokrivača. što nije bilo predviđeno projektom.
 
- Na insistiranje gradskih vlasti, krov će biti zamenjen, jer nam je stalo da se posao odradi što kvalitetnije.
 
Ćeramida bi vrlo skoro trebalo da stigne iz Italije i radi se o visokokvalitetnom materijalu – kaže za OK Radio direktor Narodnog muzeja u vranju Saša Stamenković.
 
Kako saznajemo od ljudi upućenih u ovu materiju, u Srbiji se retko ko bavi proizvodnjom ćeramide koja će pojačati utisak autentičnosti na kući Bore Stankovića.
 
Dopremu ćeramide će izvršiti trgovinska firma iz Beograda koja se bavi uvozom ovog materijala iz Italije, gde se proizvodi po visokim standardima Evropske Unije, kaže naš izvor.
 
Zgrade Narodnog muzeja i Borine Muzej-kuće u rekonstrukciji je u četvrtak obišao državni sekretar u Ministarstvu kulture Tihomir Arsić, koji je novinarima rekao da Ministarstvo nije „džaba krečilo“.
 
- Novac je otišao zaista tamo gde je potreban, što je samo razlog više da apelujem na Vranjance da shvate kakvo nasleđe i baštinu imaju i da moraju da ih čuvaju.
 
Festivala, filmova i pozorišnih predstava će uvek biti, ali ovakvo kulturno nasleđe nema cenu – rekao je Arsić. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: