Danas prodaja HOTELA VRANJE, početna cena 96 miliona dinara

Lokalne vesti - Utorak 14.05.2019 - 10:12

Hotel „Vranje“ u vlasništvu privrednog društva za ugostiteljstvo "Vranje" u stečaju, biće danas ponuđen na prodaju metodom javnog nadmetanja.

Na prodaju i nelegalna trafo stanica i tri automobila FOTO: OK Radio Na prodaju i nelegalna trafo stanica i tri automobila FOTO: OK Radio
Nekada prestižni objekat u centru Vranja biće ponuđen na prodaju zajedno sa više desetina preduzeća u Srbiji koja se nalaze u stečaju.
 
Među njima je još nekoliko hotela ali i niz nekada poznatih i uspešnih preduzeća poput IMT Rakovice, Puteva iz Sremske Mitrovice, preduzeća „Termoelektro“, subotičkog „29. novembra“ i PPT „Zaptivke i Hidraulike“ iz Trstenika.
 
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prošlog meseca prodaju imovine privrednog društva za ugostiteljstvo "Vranje" u stečaju u čijem je vlasništvu hotel "Vranje".
 
Ukupna površina hotela koji se prodaje sa opremom je nepunih 7.900 kvadratnih metara, a početna cena je 95,9 miliona dinara.
 
Pored zgrade hotela, na prodaju je i pomoćni objekat u koji je smeštena trafo stanica, a koji je izgrađen bez odobrenja za gradnju.
 
Ostala imovina uključuje neregistrovana putnička vozila marke "daewoo leganza", "zastava rival" i "zastava poli".
 
Privredni sud u Leskovcu otvorio je stečajni postupak nad Privrednim društvom za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje marta 2018. godine zbog trajne nesposobnosti plaćanja.
 
Iako je pokušana privatizacija čitavog preduzeća, od te ideje se odustalo zbog visokih dugovanja, tako da će u ovoj fazi biti privatizovan samo hotel „Vranje“.
 
Od kada je hotel zatvoren, maja 2015. godine, brojna preduzeća iz zemlje i regiona su pokazala interesovanje za kupovinu, a najzvučnije ime koje se nezvanično spominjalo je kompanija "Braća Karić".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pera
14.05.2019. , 17:31
I, ko je kupio hotel?!