Dani Vranja za Pozorište

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.02.2013 - 11:31

Na “Danima Vranja” koji su prethodnog vikenda održani u Beogradu, za obnovu vranjskog pozorišta “Bora Stanković” prikupljeno je 106. 000 dinara.

Dani Vranja u Beogradu Dani Vranja u Beogradu

 

Iz zavičajnog udruženja Vranjanaca u prestonici, „Žuto cveće“ napominju da je čitavu akciju spontano pokrenuo beogradski glumac Tihomir Arsić, koji je uz zdravicu spomenuo i vranjsko pozorište. 
 
- To je bilo dovoljno da se gosti animiraju i svojim dobrovoljnim prilozima pomognu izgradnju gradskog teatra čija je zgrada izgorela u požaru 2. jula 2012. 
 
Grad Vranje je prve večeri pomogao održavanje manifestacije kupovinom karata za svoje zvanice kojih je bilo oko 70 i organizacijom kulturno umetničkog programa. 
 
Bili su tu ljudi iz Gradske uprave  “Vodovoda”, “Kografa”, “Skijališta Besna Kobila” TO Vranje. 
 
Drugo veče organizovalo je udruženje “Žuto cveće” sredstvima od prodaje karata – kaže Goran Dimitrijević predsednik udruženja. 
 
Prema rečima Radmile Đorđević, direktorke vranjskog pozorišta na “Danima Vranja” prikupljena su značajna sredstva za obnovu pozorišta, jer je kako kaže svaki dinar dobrodošao. 
 
-Po prvi put sam na takvoj manifestaciji. Lepo je videti Vranjance na jednom mestu, a da li bi trebalo da se razmišlja naredne godine o nekom bogatijem kulturno-umetničkom programu, to je ono što sam predložila organizatorima – kaže Đorđevićeva. 
 
Na obe večeri za goste je obezbeđeno ukupno 840 mesta, a karte su rasprodate do poslednjeg mesta. Okupljanje Vranjanaca u hotelu “Jugoslavija” organizovano je nakon pauze od deset godina.
 
Domaćini su bili gradonačelnik Vranja Zoran Antić i predsednik Udruženja Vranjanaca u Beogradu Goran Dimitrijević. Predstavljeni su privredni i kulturni sadržaj grada Vranja. 
 
Među zvanicama bili su i  Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Beograda, glumac Tihomir Arsić, poslanici republičkog parlamenta iz Vranja, kao i svi oni kojima „srce zaigra na zvuke vranjskog melosa“. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: