Devenport na jugu Srbije

Lokalne vesti - Nedelja 06.10.2013 - 11:34

Vranje - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, boraviće u dvodnevnoj poseti južnoj Srbiji 7. i 8. Oktobra.

Majkl Devenport Majkl Devenport

On će prisustvovati svečanosti povodom početka nove školske godine Odeljenja Ekonomskog fakulteta Subotica u Bujanovcu, sastaće se sa čelnicima Vranja i Vladičinog Hana i posetiće projekte koje je Evropska unija finansirala preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU Progres.

 

Ambasador Devenport započeće posetu, u ponedeljak 7. oktobra, obraćanjem na obeležavanju početka novog semestra Odeljenja Ekonomskog fakulteta Subotica u Bujanovcu. Drugog dana posete, u utorak 8. oktobra, ambasador Devenport sastaće se sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem i uručiće mu glavni projekat za proširenje deponije Meteris, koji je izrađen uz podršku Evropske unije preko EU Progres-a.

 

Šef Delegacije EU obići će kiosk-fotokoprinicu koja je otvorena u sklopu podrške Udruženju osoba sa paraplegijom iz Vranja a posetiće i tkalju Dragicu Mihajlović u selu Gornje Trebešinje, kojoj je kao romskoj preduzetkinji odobrena bespovratna pomoć u okviru projekta Biznis inkubator centar.

 

Ambasador Devenport će obići i Regionalnu trafostanicu u Vranju, posle čega će se u Vladičinom Hanu sastati sa predsednikom opštine Goranom Mladenovićem, kojem će predati poljoprivrednu mehanizaciju za ogledni voćnjak u okviru projekta „Unapređenje voćarstva u Pčinjskom okrugu“, čiju nabavku je finansirala Evropska unija preko EU Progres-a.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: