Dežer u utorak u Surdulici

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.05.2013 - 09:47

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Vensan Dežer, u utorak boravi na jugu Srbije, u Surdulici i Leskovcu.

Radovi na vodovodu u Jelašnici Radovi na vodovodu u Jelašnici

Dežer će najpre u romskom delu sela Jelašnica kod Surdulice obići radove na izgradnji lokalnog vodovoda, koji finansira Evropska unija posredstvom Programa EU PROGRES.

U lokalnoj samoupravi u Surdulici kažu da će ovaj vodovod omogućiti da se kvalitetnom vodom za piće snabde oko 300 romskih porodica.

- Ovo je drugi boravak ambasadora Dežera u Surdulici u poslednjih 15 dana.

To je samo dokaz da ova lokalna zajednica uživa veliko poverenje i  njega lično, i kancelarije EV u Beogradu - kaže za OK radio Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica.

Posle Surdulice ambasador Vensan Dežer će posetu jugu Srbije nastaviti u Leskovcu gde će otvoriti šalter za za podršku biznisu i izdavanje građevinskih dozvola.

Program evropskog partnerstva sa opštinama - EU PROGRES, ima za cilj da sa 18,1 milion evra,  podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: