DS: Farsičan izbor vranjskih direktora

Lokalne vesti - Utorak 08.10.2013 - 10:44

Izbor direktora vranjskih javnih preduzeća, najavljivan kao depolitizacija, u Vranju je prerastao u farsu koja još uvek nije okončana, ocenjuju u GrO DS u Vranju.

Gradski odbor DS-a Vranje Gradski odbor DS-a Vranje

Ova stranka podseća da je konkurs za izbor diirektora raspisan još 25. juna ove godine, ali da je do sada samo četiri od osam preduzeća dobilo  direktore.

- U Urbanizamu  niko ne ispunjava uslove konkursa, pa je i razumljivo da će se konkurs ponoviti.

Međutim, u ''Komradu'', ''Vodovodu'', ''Skijalištu Besna kobila'' i ''Direkciji za razvoj i izgradnju grada'' su  izabrani oni koji su i pre tzv. ''depolitizacije'' bili na čelu tih preduzeća, kao stranački kadrovi. Sada su se navodno depolitizovali(?!).

Peti je novi, do sada uglavnom van politike, a zamenio je direktora koji je prošao nekoliko stranaka ne bi li ostao na svom mestu.

Reč je o direktoru JP ''Uprava Banje'' čije su smenjivanje, kako mediji javljaju, slavili predstavnici svih stranaka u Vranjskoj Banji. Taj isti direktor, inače, ispunjavao je uslove konkursa - podseća se u saopštenju DS-a.

Prema toj stranci, još je veća farsa izbor direktora preostala dva preduzeća.

- U ''Novom domu'' konkurs je poništen, iako je bilo kandidata koji su ispunjavali uslove - sve osim stranačke podrške. Toliko o depolitizaciji.

Obesmišljena je tako institucija konkursa i ismejana Skupština kao najviša lokalna vlast.

Na sastanku mandatno-imunitetske komisije pre sednice Skupštine postignut je u zadnji čas dogovor vladajuće koalicije po tom pitanju, ali ne u poptunosti.

Članovi komisije iz redova Demokratske stranke glasali su protiv te farse - podseća se u saopštenju.

Demokrate objašnjavaju da baš iz navedenih razloga odbornici te stranke nisu želeli da glasaju za „nove-stare direktore“, ali i podsećaju da je inače i bivši i budući direktor Radio televizije Vranje predložio da se o njegovom izboru ne glasa, do donošenja seta medijskih zakona.

- Vladajuća koalicija je i to prihvatila, pa je ostalo nejasno da li ovo preduzeće sada uopšte ima direktora.

Demokratska stranka nije nikada do sada i neće ni od sada učestvovati u ovakvom ismevanju institucija sistema. Osuđujemo ovakvo bezakonje.

Mi smo za demokratiju, a ne za anarhiju koju sadašnja vlasti sprovodi po principu ''Država to sam ja'' - kaže se na kraju saopštenja koje je potpisao predsednik Gradskog odbora DS-a Slobodan Stamenković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: