DS: Ma ko vlada Vranjem?

Lokalne vesti - Četvrtak 19.12.2013 - 12:01

Iz Gradskog odbora DS-a u Vranju traže hitno izjašnjavanje gradonačelnika o tome da li u ovom trenutku u Vranju postoji vladajuća većina koja će nastaviti da vodi grad ili ne.

Demokratska stranka-za govornicom Stamenkovic Demokratska stranka-za govornicom Stamenkovic

Kako je saopšteno, u drugom slučaju gradonačelnik Zoran Antić bi trebao da podnese ostavku, što će značiti i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

 

Predsednik GrO DS Slobodan Stamenković kaže da su demokrate i ranije upozoravale na ovakav scenario, ali i da će, ukoliko dobiju ponudu, veoma ozbiljno da razmisle da li bi sa SPS-om ponovo oformili vlast.

 

– Mesecima unazad govorili smo da postoje nerešeni problemi i nesuglasice između SPS-a i SNS-a. Međutim, oni su uporno tvrdili i glumili da je sve u redu, tako da smo ovako nešto i očekivali.

 

Ukoliko koalicija okupljena oko SPS-a nema većinu, to bi značilo uvoženje privremene uprave u roku od tri meseca.

 

U tom slučaju bolje bi bilo da Antić podnese ostavku čime bi sve to vremenski bilo skraćeno i bili bi raspisani vanredni lokalni izbori – kaže Stamenković.

 

Na pitanje da li bi sada demokrate ušle u koaliciju sa SPS-om, Stamenković odgovara da bi se to teško dogodilo u ovom trenutku.

 

– I tako će izbori biti održani marta. Kada bi nam socijalisti ponudili da sada uđemo u vlast, debelo bi razmislili.

 

Mi smo sa njima već jednom bili u vladajućoj koaliciji, ali su oni odlučili da „sreću oprobaju“ sa nekim drugim strankama, takko da mogu sad njima da se obrate za pomoć.

 

U svakom slučaju od svojih programa ne bi odstupali, niti bi išta dogovarali po kafićima, kafanama i ostalim ugostiteljskim objektima – kaže Stameković.

 

Inače, opoziciona Demokratska stranka u Vranju ima 12 odbornika u Skupštini grada.

 

Do nedavno su imali 14, ali je LDP sada deo unutarstranačke koalicije okupljene oko socijalista.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: