Dug Jumka: Grad Vranje će biti namiren

Lokalne vesti - Sreda 30.11.2016 - 23:01

Pregovori između rukovodstva grada Vranja i kompanije „Jumko“ o načinima izmirenja duga koji ova kompanija ima prema lokalnoj samoupravi još uvek traju, a iz „Jumka“ poručuju da su spremni na ustupanje svojih nekretnina.

Šta od Šta od

Predsednik Nadzornog odbora „Jumka“ Branislav Popović je potvrdio da je usaglašena visina dugovanja, ali nije precizirao o kojoj sumi je reč.

- Treba da bude urađena procena šta i koliko od nekretnina „Jumka“ košta i šta može da dođe u obzir za kompenzaciju duga, a šta ne.

Ono što pripada tehnološkoj celini proizvodnog procesa kompanije neće moći da bude predmet razgovora.

Neki od objekata su i pod hipotekom, pa bi trebalo i oko toga da postignemo dogovor
– naglašava Popović.

Prema njegovim rečima, „Jumko“ će biti u potpunosti fer i grad Vranje će biti u potpunosti namiren.

- U našem slučaju nije reč o izmirenju duga putem dokapitalizacije, čime bi Grad dobio fiktivan kapital u akcijama sa kojima ništa ne može da uradi.

Od „Jumka“ će dobiti konkretnu imovinu, koja će Gradu sigurno biti od velike koristi
– navodi Popović.

On ističe da „Jumko“ pokušava da sa svim svojim poveriocima ostvari fer dogovor.


- Želimo da minimiziramo bilo čiji gubitak ili štetu.

Naravno, svaki dogovor mora da bude odobren od Vlade Srbije, odnosno resornog ministarstva
– kaže Popović.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže da u lokalnoj samoupravi nema nedoumica oko načina izmirenja duga „Jumka“.

- Ustupanje nekretnina „Jumka“ Gradu je neminovnost.

Ostaje samo da pregovorima utvrdimo koje nekretnine će biti predmet izmirenja duga
– rekao je Staković.

Kako je OK Radio već ranije pisao, Grad je zainteresovan da od „Jumka“ preuzme zgrade u naselju „Čerenac“, zatim stadion, bazen i zemljište oko njih, kao i zgrade „Biznis inkubator centra”.

Početkom oktobra, nakon prve serije pregovora, čelnici “Jumka” nisu imali preciziran stav oko ustupanju nekretnina na ime izmirenja dugovanja.

Prema tvrdnjama gradskog rukovodstva, dug „Jumka“ prema lokalnoj samoupravi iznosi 140 miliona dinara, u šta nisu uračunata dugovanja kompanije prema lokalnim javnim preduzećima.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: