Dug Vranja povećan za još 120 miliona

Lokalne vesti - Sreda 30.11.2016 - 12:30

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je izmene i dopune gradskog budžeta za ovu godinu, kojima se dug Grada povećava za dodatnih 120 miliona dinara.

Grad preuzima obaveze likvidiranih preduzeća; FOTO: D. Ristić/OK Radio Grad preuzima obaveze likvidiranih preduzeća; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković je rekao da je rebalans budžeta rađen prvenstveno zbog aktuelnih statusnih promena javnih gradskih preduzeća.

- Izmenili smo strukturu izgleda budžeta, budući da Grad nasleđuje obaveze koje su imali Direkcija za izgradnju, Uprava Banje i Skijalište „Besna Kobila“ – rekao je Stanković, koji nije mogao da iznese precizan podatak o dugovanjima ovih javnih preduzeća.

Druga stavka u rebalansu budžeta se odnosi na novoutvrđene obaveze Grada u periodu od prvog rebalansa do danas.

- Prihode smo realno procenili i razliku između prihoda i rashoda smo prikazali kao nenamenski transfer.

Ne očekujemo da država pokrije taj nenamenski transfer i to će biti pokazatelj za koliko je Grad zadužen za ovu godinu i to ćemo morati naredne godine da pokrijemo iz sopstvenih sredstava
– istakao je Stanković.

Iznos novonastalih obaveza je 120 miliona dinara i najveća stavka u tom delu je iznos treće rate za kupovinu vojnog zemljišta u Industrijskoj zoni.

- Uvećani su i rashodi za oko 30 miliona dinara za vraćanje mazuta Direkciji za robne rezerve, zatim troškovi sudskih sporova i vansudskih poravnanja – rekao je Stanković.

Značajna stavka je i povećanje rashoda u oblasti sporta od 44 miliona dinara, koja nije predviđena za odliv sredstava.

Ovaj iznos je obračunat prema već opredeljenim sredstvima koja je Grad izdvojio za FK „Dinamo“, kako klub ne bi došao u situaciju da bude ugašen.

- Radi se o usaglašavanju ukupno izdvojenih sredstava za oblast sporta sa maksimalnom sumom za jedan klub koju predviđa Zakon o sportu – naveo je većnik Stanković.

Gradski većnici su usvojili i izmene programa poslovanja „Vodovoda“, Direkcije za izgradnju, Uprave Banje i Skijališta "Besna Kobila".

Usvojen je i predlog statuta novog Javnog preduzeća „Parking servis“, kao i izmene statuta „Vodovoda“.

Ove izmene su bile neophodne kako bi se do 1. decembra uskladilo poslovanje svih gradskih javnih preduzeća sa novim zakonima.

Ove odluke će biti upućene gradskoj Skupštini na usvajanje, a sednica bi trebalo da bude održana 6. decembra.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: